Què estàs buscant?

diumenge, 11 de desembre del 2011

Jocs que no van sortir del Japó: R-Type Leo

Ja havia parlat una mica per sobre de la saga R-Type a la secció dels Jocs espina, fa 2 anys i mig, i he vist que tinc pendent repassar-la com es mereix, però també que una de les seves entregues podia formar part d'aquesta Jocs que no van sortir del Japó. 



L'R-type Leo, més que no sortir del Japó el que no va tenir van ser conversions domèstiques. Ni una. Era un joc per a recreatives que va aparèixer el 1992 només al País del Sol Naixent i que a diferència de totes les altres entregues de la saga es va quedar sense veure la llum per a cap videoconsola (ni tan sols en recopilatoris de clàssics).  



Però l'exclusivitat d'aquesta entrega, de fet l'única que no va arribar a sortir per a cap sistema domèstic, no és l'única característica per la que és especial. També hi havia la modalitat cooperativa que podem veure al vídeo, que no s'havia vist encara a la sèrie, i altres diferències remarcables.

Per exemple, era més benèvol amb el jugador (si moríem reapareixíem al mateix punt i no al principi de la pantalla) i el seu sistema de joc era diferent, perquè en comptes de la Força i el Canó d'Ones vistos a les altres entregues aquí hi havia els Psy Bits (o Force Bits) i el Bit Shot, armes que funcionaven d'una altra manera. I tot això es justificava perquè l'R-type Leo estava situat cronològicament abans de tots els altres jocs de la saga.



Aquest és l'Armored Police Unit Gallop, de 1991. El poso aquí per dos motius: tampoc no va sortir de les recreatives i cronològicament va abans de l'R-type Leo. Això faria que gairebé tot l'article fins ara hagués estat erroni, si no fos perquè és un R-type però alhora no ho és. Argumentalment anava per un altre camí i al títol no hi havia cap referència a la saga, tot i que segons Irem, els seus creadors, és una entrega més de la sèrie. El Gallop (nom popular) sí que va sortir del Japó, però va arribar als Estats Units amb el nom de Cosmic Cop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...