Què estàs buscant?

dimecres, 8 d’agost del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Mario's Picross 2

Potser no cal dir-ho, però en Mario ha protagonitzat molts videojocs fora del gènere que el va veure néixer, el de les plataformes. N'hi ha d'esports, de velocitat humorística (els Mario Kart, vaja) i fins i tot de lluita, però també n'hi ha d'altres que són difícils de classificar i es fiquen al sac dels trencaclosques, com el Dr. Mario. O el que veurem ara:


És el Mario's Picross, que va sortir per a la Gameboy el 1995 i que ens proposa revelar això, trencaclosques, però d'una manera força original: hem d'anar cisellant la imatge, picant unes caselles i deixant-ne unes altres. A la part de dalt ens diuen quantes n'hem de picar i quantes no, però no quines, de manera que podem cometre errors que ens costaran temps. 


El 1996 en sortiria la seqüela, el Picross 2, que veiem comentat en aquest vídeo i per una vegada ja ens va bé que la persona que el va pujar hi vulgui dir la seva, perquè ajuda a comprendre com funciona. Doncs bé, aquest títol ja es va quedar al Japó, perquè la primera part va ser un fracàs comercial a Occident, a diferència del que va passar amb l'esmentat Dr. Mario i malgrat el pes de la mascota de Nintendo i les crítiques positives que havia obtingut. 


Tampoc no sortia a Occident el Mario's Super Picross, del mateix 1995, però d'uns mesos després que el de la Gameboy. Nintendo ja havia tingut temps de veure i valorar el fracàs de la versió de la Gameboy i la de la Super Nintendo es va quedar al Japó. 

El 2006 sortia també per a la Consola Virtual de la Wii, en principi només al seu país d'origen... però el 2007 també el rebria la versió europea d'aquesta plataforma virtual de la consola de la Gran N. Per tant, al final aquest sí que va arribar, encara que no per al seu sistema original. I pel que fa al Picross 2... bé, no requereix coneixements de japonès, de manera que sempre el podem comprar d'importació, aprofitant que la Gameboy no tenia restriccions de regió. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...