Què estàs buscant?

dijous, 27 de setembre de 2012

Edicions especials de la Xbox

Quan vam parlar de la història de la Xbox, la primera consola de Microsoft, ja va quedar clar que comercialment no havia estat cap gran èxit, sobretot fora dels Estats Units, i concretament va ser un autèntic fracàs al Japó. Això no vol dir que no tingui una bona pila de jocs interessants, que no sigui la millor consola tecnològicament parlant de la seva generació o que no fos objecte de diverses edicions especials, que veurem tot seguit. 


Una d'elles és, per exemple, l'edició Skeleton Black, que s'assembla a l'edició Crystal (no especial, però sí alternativa i la que tinc jo) però de color negre semitransparent. Va sortir, curiosament, només al Japó, i se'n van vendre unes 10.000 unitats.


Aquesta és semblant, i és la Translucent Green, o Verda Translúcida, de la qual es van fabricar 20.000 unitats i, segons la Wikipedia, se'n van vendre 5.000 a Europa, on es va llançar el 2003 per tal de commemorar el primer aniversari de la consola al Vell Continent, únic territori on es va posar a la venda a banda del Canadà.


També verda, però a les antípodes de la transparència, tenim l'edició Mountain Dew, amb 5.000 unitats que es van fer com a part d'una promoció de la beguda del mateix nom als Estats Units. Només es podien aconseguir amb un sistema de punts que s'obtenien en comprar la beguda. 


Semblant, tot i que en aquest cas molt més rara i només al Regne Unit, tenim l'edició especial Hulk/Pepsi, que s'aconseguia en uns cinemes molt concrets d'aquell país tot comprant un menú de crispetes i Pepsi i guanyant el rasca-rasca, en una promoció que va tenir lloc el 2003 en ocasió de l'estrena de la pel·lícula Hulk, de l'Ang Lee. Només n'hi ha 35


Tornem a les exclusivitats japoneses, com per exemple l'edició Kasumi-chan Blue, una versió blava translúcida inspirada en l'uniforme principal del personatge de la Kasumi dels Dead or Alive que va sortir el 2004 i que incloïa el joc Dead or Alive Ultimate, a més d'un coixí llarg amb la imatge de la Kasumi i altres coses. Se'n van fer 5.000.

 
No canviem de saga, perquè també hi ha un model (disculpeu la imatge, però és l'única que hi ha) que commemora el llançament del Dead or Alive: Xtreme Beach Volleyball, disponible només a Alemanya i en 20 unitats. El seu disseny no està dedicat a cap personatge en concret i està fet amb la tècnica de l'aerografia.


També del Japó és la Pure White, que celebrava el segon aniversari de la consola en aquell país que la va ignorar gairebé completament. Segons la Wikipedia se'n van fer 6, mentre que a la font d'on surt la foto es diu que n'hi havia 1.000. 


I els japonesos van ser també els únics que van poder comprar l'edició especial del Panzer Dragoon Orta, que només es podia adquirir a través del servei Sega Direct i havent-la reservat l'1 de novembre de 2002, més d'un mes i mig abans que sortís a la venda. Incloïa una còpia del joc i un collaret amb el drac. 

Parlant de models dedicats a jocs concrets, també hi havia el dedicat al Halo, verd translúcid amb el logo del joc, Halo 2, de color blau gel i disponible el 2005 només al Canadà i Àsia, i l'inspirat en el Grand Theft Auto III, del que només he trobat que venia acompanyat per una còpia del joc i que només es podia trobar en territoris NTSC, cosa que no sé si inclou el Japó o no. 

 
Sí que he trobat aquesta imatge d'un altre que correspon a la categoria dels dedicats a un joc concret, en aquest cas el World Racing, però el més interessant és que sembla que només n'hi ha 6 còpies, que es van regalar en concursos de 6 ciutats alemanyes. 


El Tony Hawk's Underground 2 va sortir el 2004 per a la Xbox, entre altres consoles, però va ser el 2010 quan un concurs d'skaters al Regne Unit va regalar 10 unitats de la consola, llavors descontinuada des de feia anys i amb la seva successora ja veterana. Incloïa una còpia del joc signada pel mateix Tony Hawk.


Continuem amb les rareses, en aquest cas no per nombre (se'n van fer 5.500, que tampoc no és gaire gran), sinó per geografia: la Hello Kitty Crystal només es podia aconseguir comprant determinats models de televisors Samsung a Singapur, i portava una còpia del Hello Kitty: Roller Rescue


Aquest model es coneix com a Launch Team Edition, i es diu que va ser venut als membres de l'equip de llançament de la consola el 2001, amb la frase "Good work!" i la signatura d'en Bill Gates. Juntament amb les edicions, gairebé idèntiques, que es van regalar a companyies que van col·laborar en la creació de la plataforma, n'existeix un total de només 60


Acabem amb la versió més rara, l'edició Atari, que es va regalar a la Leipzig Game Convention el 2004 a través d'un concurs que va tenir un únic guanyador, que va esdevenir l'únic propietari d'aquesta variant de la qual només es va fer 1 unitat.

Ho deixarem aquí, però no sense fer abans una reflexió: és curiós com, venent-se relativament poc i amb els mercats europeu i sobretot japonès rebent-la amb tanta fredor, aquesta consola va tenir tantíssimes edicions especials, i només he parlat de les més destacades, però n'hi ha algunes més. Segurament altres consoles protagonitzaran en algun moment aquesta secció, però dubto que donin per a tantes mostres.
2 comentaris:

 1. Suposo que a part de totes aquestes edicions especials hi ha tantes com mods s'ha fet la gent. Esta molt be que treguin aquestes edicions i estaria be que la gent les pogues modificar com volgues!
  Chula la de Hulk i magnifica la de Atari pero se'ns dubte em quedo amb la de Hello Kitty!

  Bon post!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Benvingut al bloc i gràcies pel teu comentari! :)

   Doncs sí, a banda de les edicions especials oficials, posades a la venda o no, també hi deu haver vés a saber quantes modificacions casolanes que, en molts casos, també es difonen a través d'internet. S'ha de ser molt manetes, però.

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...