Què estàs buscant?

dimarts, 25 de setembre del 2012

Literatura i videojocs: The Sky Crawlers

En realitat que aquesta entrada pertanyi a Literatura i videojocs és quelcom que es podria discutir, perquè si bé és cert que The Sky Crawlers té el seu origen en una sèrie de novel·les publicades al Japó entre 2001 i 2008, el cert és que el que en coneixem aquí és la pel·lícula animada, que vaig ressenyar a Cementiri de Pneumàtics quan la vaig veure al cinema, i també en aquest últim producte es basa el videojoc.


Però bé, encara que estigui basat en aquella aclamada pel·lícula dirigida per Mamoru Oshii i produïda per Production I.G i amb una espectacular banda sonora del mestre Kenji Kawai, el videojoc de la Wii es basa en el fons en la història creada per l'escriptor Hiroshi Mori, i com que aquesta secció té molt poques entrades per la seva naturalesa, deixem-ho així. Vegem-ne el tràiler:


El The Sky Crawlers: Innocent Aces va sortir el 2008, el mateix any que la pel·lícula, per a la Wii japonesa, i no és d'aquells jocs que hom esperaria veure fora del País del Sol Naixent, però hi va arribar: el 2010 en van sortir les edicions occidentals, entre les quals l'europea. 


Com es pot veure, el joc és un simulador de combats aeris, i va tenir una acollida força bona. Els videojocs basats en altres mitjans no sempre surten malament, i en aquest cas es va fer una bona feina, amb la supervisió tant del director del film com de l'autor de les novel·les. Fins i tot va generar un còmic, dibuixat per Yûho Ueji, el mateix 2008, que va ser recopilat en dos volums.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...