Què estàs buscant?

divendres, 13 de juny del 2014

Literatura i videojocs: Els tres mosqueters

La novel·la d'Alexandre Dumas que es va serialitzar el 1844 amb el nom d'Els tres mosqueters resulta que és un dels meus llibres preferits, i vaig voler mirar si a banda de múltiples adaptacions com els entranyables dibuixos animats clàssics d'en d'Artacan se n'havia fet cap videojoc. 

Naturalment si esteu llegint això aquí és perquè la resposta és positiva, o sigui que tenim nova entrada de la secció dedicada a videojocs basats en productes que originalment eren novel·les.


El primer que trobem és de 1987 i va sortir per a Commodore 64, Amiga i DOS. Es deia senzillament The Three Musketeers i era una aventura gràfica, és a dir d'aquelles on cal llegir i llegir i anar prenent decision que afecten el desenvolupament de la història, però res de moure ninotets ni interactuar més enllà d'això. Per desgràcia no n'he pogut trobar cap vídeo que no fos clarament d'emulador.


No en tornaria a sortir cap altre fins el 2005, amb aquest The Three Musketeers de Legendo per a PC (i anys després per a Mac) que, ara sí, era de plataformes, però pel seu disseny òbviament orientat al públic més jove. I, pel que fa a la música, inequívocament inspirat en la saga Pirates del Carib. Per cert, el 2009 va anar a parar a la plataforma virtual WiiWare de la Wii amb el nom de The Three Musketeers: One for all!, per si us interessa, tot i que va tenir una acollida molt regular.


No sé què va tenir aquell any, però va ser l'any dels videojocs basats en la llegendària obra d'Alexandre Dumas. I de les adaptacions, de fet, perquè el 2009 també va sortir la pel·lícula d'animació per ordinador Barbie and the Three Musketeers, que va tenir la seva adaptació a videojoc gràcies a Activision per a PC, Wii i Nintendo DS, el tràiler de la qual acabem de veure. De notes no n'he trobat cap, per això.


Ara bé, el títol que, pel que sembla, és més fidel a la novel·la original és aquest, el The Three Musketeers de Dingo Games, també de 2009 i només per a ordinadors, que com podeu veure és un RPG amb perspectiva des de dalt. 

Les puntuacions que n'he trobat el consideren, tot i els seus defectes i les seves limitacions (per exemple, es veu que és força curt), prou bo com per tenir-lo en compte, segurament, com el millor videojoc basat en aquesta història d'aventures i intrigues polítiques del segle XVII.

 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...