Què estàs buscant?

dimarts, 7 d’octubre del 2014

Videojocs animats: Panzer Dragoon

Ja fa més de dos anys que vaig dedicar una entrada al clàssic més mitjà que petit Panzer Dragoon, una saga, de fet, que destaca per la seva originalitat i un disseny de jugabilitat ben especial, a més de l'aclamació de la crítica i el públic amb què compta. 

Però és clar, llavors no vaig dir, perquè no ho sabia, que té una adaptació animada, i aquell "error" em permet avui dedicar una entrada a aquesta adaptació a l'apartat corresponent.


En realitat només he trobat una animació basada en els Panzer Dragoon, i és una OVA, o animació llançada directament per al mercat domèstic, el 1996. Explicava en dibuixos animats i agafant-se unes quantes llicències (la més suau, podríem dir, el canvi de nom del protagonista, de Keil a Kyle) l'argument del primer videojoc de la sèrie, que havia sortit per a la Saturn el 1995. 


Va ser només un episodi de 27 minuts i el vídeo el veiem en anglès perquè no n'he trobat penjada la versió original japonesa. Tanmateix va bé per a explicar que el 1998 va sortir als Estats Units tot aprofitant la tirada que tenia l'aclamat Panzer Dragoon Saga, un dels videojocs més buscats de la Saturn —en aparèixer al final de la vida de la 32 bits de Sega se'n va fer una tirada més aviat limitada—, que tinc la sort de posseir des que va sortir el mateix 1998. 

El cas és que, com ens expliquen en aquesta dura crítica, és un anime força dolent en diversos aspectes, tant argumentalment com visualment, i sorprèn tenint en compte que hi va particpar el prestigiós estudi Production I.G. Veient el vídeo de mostra ens fem una idea dels llavors encara maldestres intents de barrejar animació generada per ordinador —de la qual, a més a més, aquí s'abusa— i una de més tradicional. Per acabar-ho d'adobar, va sortir als EUA en versió directament doblada (i no gaire bé), en comptes de fer-ho amb subtítols, que era el que normalment volien els fans i la tendència, fins llavors, de l'empresa ADV. Una llàstima.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...