Què estàs buscant?

dijous, 25 de desembre del 2014

Cinema i videojocs: Curtcircuit

Recordeu aquella pel·lícula de 1986 protagonitzada per un robot militar que, després de rebre la descàrrega elèctrica d'un llamp, adquiria intel·ligència i humanitat? Segur que sí, és tot un clàssic del cinema de ciència-ficció dels anys 80, i també recordareu que es deia Curtcircuit

Aquell robot tan simpàtic, que recordava una mica el R.O.B. de la NES, es deia en realitat Johnny 5, però el nom de la pel·lícula és el que es va quedar, lògicament, per al videojoc d'Ocean que va sortir aquell mateix any (o el 1987, segons les fonts) per a diversos ordinadors de 8 bits.


Concretament les plataformes que van rebre versió videojoc d'aquella entranyable història van ser el Commodore 64, el ZX Spectrum i l'Amstrad CPC.

En tots els casos el Short Circuit té dues parts ben clares, cadascuna amb el seu estil. La primera consisteix en intentar escapar del laboratori mentre anem construint un robot que faci d'esquer, i la segona en tocar el dos ben de pressa, pel camp, mentre esquivem animals i els nostres perseguidors, però no podem matar ni els uns ni els altres, només atordir-los, altrament ens quedarem sense energia (la humanitat que dèiem) i morirem.


La segona part, així com la primera té un objectiu i un final, és infinita i ens demana només que correm durant tant de temps com puguem, de manera que és una qüestió d'aconseguir més o menys punts. Per cert, no hi ha dubte que és la versió de l'Spectrum, és a dir la que té el pitjor apartat gràfic, però la música no està gens malament. Sorprèn que la del Commodore 64, màquina coneguda entre altres coses pel seu xip de so, sigui tan mediocre en aquest sentit:


Ens queda per veure, ja que tampoc no hi ha tantes coses a dir d'aquest joc, la versió de l'Amstrad CPC, com és lògic més colorida que les altres.


L'any 1988 hi va haver una seqüela de la pel·lícula, però no va tenir tant d'èxit. No se'n va fer cap videojoc, tampoc. El que hi ha, que és el que hem vist, va tenir unes notes força bones.

Ara bé, des de fa uns anys hi ha en marxa el projecte de remake de Curtcircuit, i no seria estrany que, segons com vagin les coses, se'n fessin nous videojocs, i com acostuma a passar en aquests casos no hi ha gaires esperances que es tracti de productes interessants. 



1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...