Què estàs buscant?

dimarts, 30 de desembre del 2014

Però d'això també hi ha videojocs? Oktoberfest

Va ser a través de Twitter que em vaig assabentar de l'existència d'aquest videojoc, i de seguida vaig saber que havia de pertànyer a la secció dedicada a fer-nos creus del naixement de jocs de segons quins àmbits temàtics. No hauria dit mai, ni tan sols m'ho havia plantejat, que a algú se li hagués acudit fer un títol d'això, però sí, existeix.


L'Oktoberfest, o Wiesn com la coneixen allà, és la monumental fira que se celebra a la capital de la nació de Baviera, Munic, cada any des de finals de setembre fins entrat el mes d'octubre. Arreu del món se'n fan versions, però l'original, considerada la festa més important del món, és la de la ciutat on té l'estadi el Bayern de Munic.

En aquells dies corren milions de litres de cervesa de la regió, quilòmetres de salsitxes i entreteniments de tota mena, entre els quals els balls i l'observació del dirndl o vestit típic bavarès de les dones. Una festa tan important i de tradició més que bicentenària havia de tenir (o no) un videojoc, i el té (només a Europa) des de 2009.


Com que l'Oktoberfest: Das Offizielle Spiel Zur Wiesn! —o Oktoberfest: The Official Game— està adreçat al públic de 7 anys en endavant (per cert, no només en alemany, sinó tambe en anglès, francès, italià i castellà), hom pensaria que no hi deu haver minijocs relacionats amb la cervesa, de manera que es perd una part importantíssima de l'esperit de la festa.


Doncs ens equivocaríem: entre les propostes que ens fa, a banda de dirigir una banda, respondre preguntes o conduir el tren fantasma hem de demostrar que sabem servir cervesa. Podrien haver fet que un dels jocs estigués directament relacionat amb beure, perquè la Nintendo DS no és necessàriament sinònim de títols per a nens petits (més d'un joc ho demostra), però suposo que van decidir adreçar-se a un espectre del públic més ampli i familiar i ho van deixar en servir les birres i prou. 


1 comentari:

  1. Mare meva, quina joia. Ara mateix vaig a ebay a comprar-lo per que la meva col·lecció pugi de nivell :-P

    Quins tresors que trobes!

    Per cert, MOLT BON ANY NOU :-)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...