Què estàs buscant?

dissabte, 11 d’abril del 2015

L'últim joc de la Playstation 2

Quan vaig parlar de l'últim joc de la Neo Geo vaig dir que la mítica i poderosa consola d'SNK tenia el rècord de sistema que havia rebut més títols de manera oficial durant més temps, concretament de 1990 a 2004

I també que la Playstation 2 s'havia quedat a les portes de superar-lo. No ho va aconseguir, però amb 13 anys li va faltar poc, al capdavall estem parlat d'una de les videoconsoles més populars de la història i, malgrat un breu període en què la Nintendo DS la va superar, també la consola més venuda de tots els temps.


Anirem per ordre cronològic, perquè aquest cop, encara que sembli mentida, l'últim joc absolut de la Playstation 2 no va sortir al Japó. Dit d'una altra manera, segurament més entenedora, l'última vegada que un joc d'aquella consola es va posar a la venda no va ser, com podríem esperar, en una botiga japonesa. Allà l'últim títol de la PS2 va arribar el 27 de març de 2013 i era l'expansió Final Fantasy XI: Adoulin no Makyô, de Square Enix, que a Occident sortiria amb el nom de Seekers of Adoulin.



Aquí en tenim el tràiler, que es va presentar a la VanaFest 2012, celebració del 10è aniversari del joc. No és, per tant, ben bé un joc, sinó una expansió. En aquest cas aportava dues noves feines possibles, nous caps enemics i tot un continent, anomenat Adoulin.

Curiosament aquesta expansió no va sortir a Occident per a la Playstation 2, però sí per a ordinadors i la Xbox 360. Tanmateix, queda per a la història com l'últim joc de la PS2 al seu país d'origen. Però uns mesos més tard arribaria el darrer títol llançat als Estats Units i Europa.


El Pro Evolution Soccer 2014, o PES 2014, la penúltima entrega d'aquesta popular (però ja no reina) saga de videojocs de futbol de Konami, va sortir al Nou Continent el 27 de setembre de 2013 i al Vell, el nostre, el 8 de novembre.



Al marge del lamentable resultat del marcador, el cas és que el PES 2014, en sortir ja a la tardor de 2013, esdevenia també el darrer títol a nivell mundial que va sortir per a la segona consola de sobretaula de Sony.

Potser no és un videojoc tan curiós o interessant com els que hem vist als repassos de darrers títols que hem fet en anterior entregues d'aquesta secció, però s'ha de dir la veritat, i el cas és que un joc tan popular i comercial com aquest va ser l'últim joc de la Playstation 2.

4 comentaris:

  1. Grandiosa consola, i genial catàleg. Recordo l'anunci del FF XI que també sortia a PS2, em va sobtar moltíssim. Tot un detall oferir a la gent que jugava a PS2 també la possibilitat de poder seguir jugant amb l'expansió desde el seu sistema de sempre, tot i que no deixa de sorprèndre'm, donat el poc ús que va tenir l'adaptador per a connectar-se aquí a occident. Ara estàn revifant l'online a jocs com un dels RE (el code: Veronica? un que aquí li van treure l'online), i el de l'MGS3, així el podem fer servir per a coses que no siguin piratejar-la i ja està.

    Però bé, que em desvío del tema... Curiositats molt interessants, aquestes de l'últim joc per a tal o qual màquina, li he fet una ullada també a la de NeoGeo i ara començaré a mirar les anteriors.

    ResponElimina
  2. Gràcies per passar per aquí i comentar, i per començar-te a mirar més coses del bloc a partir d'això :)

    Però deixa'm que et rebati una cosa: "tot un detall" que un joc arribés a la PS2 quan no ho esperaves? Però si era a la inversa! Quan arribava un títol a una consola que no fos de Sony havíem de donar les gràcies i tot! xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home! Un joc de PS2 que no sigui un FIFA, ja segons a quines èpoques, és força sorprenent, no? XDDD.

      Jo recordo quan em vaig comprar el Persona 4, farà 5-6 anys. De llançament va sortir a preu reduït (30€) perquè ja ni déu feia servir la PS2, i va ser dels últims "grans" jocs de la consola. Tenint l'FF XI a PC i tenint ja déu anys, no deixa de sorprèndre'm que l'expansió sortís a PS2 ;D

      Elimina
    2. Ah, d'acord. Si és això, sí. Em pensava que deies que era estrany que un joc sortís per a la PS2, quan tots sortien com a mínim per a la PS2 xD

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...