Què estàs buscant?

divendres, 29 de gener del 2016

Jocs que no van veure la llum: The Godfather (Master System)

Fa molt i molt de temps, durant el primer any d'aquest blog que està a punt de fer 7 anys quan escric això, vaig dedicar una entrada als videojocs d'una de les pel·lícules (o sagues, més aviat) que més m'han impactat, amb un tema que fa molts anys que em fascina. 

Es tractava de The Godfather, o El Padrí, les aventures de la "famiglia" Corleone ideades pel novel·lista Mario Puzo i portades al cinema en una trilogia per en Francis Ford Coppola, amb un repartiment que incloïa en Marlon Brando, l'Al Pacino o en Robert DeNiro. Poca broma. 


Doncs bé: el que llavors no sabia era que havia de sortir un The Godfather per a la Master System, i que s'esperava, segons diverses fonts, per a 1992-1993 i només per a les versions europees de la consola de Sega. 

Com ja vaig explicar, l'Atari ST, l'Amiga i el PC van tenir un títol de la saga el 1991, però aquesta de la Master System hauria estat el primer de la història per a una consola convencional. El que és curiós és que no va arribar a veure la llum, però sembla que el 1993 una revista alemanya en va fer una ressenya:


El que diu més o menys és que hi controlem en Michael Corleone, que simplement s'ha de dedicar a matar el enemics que li van sortint, però a la crítica només aplaudeix els acolorits gràfics i la música -una de les melodies més emblemàtiques de la història del cinema-, perquè troba que el joc és lent, amb molt pocs enemics, i per tant avorrit, de manera que com podem veure li posa un 41 sobre 100. Cosa que, per altra banda, ens fa pensar que l'anàlisi és versemblantment real, atès que si hagués estat una estratègia publicitària la nota hauria estat molt millor.

De tota manera, no sabrem mai si la versió a què va jugar l'analista estava sense acabar i polir. És probable, si no va arribar a veure la llum, i també seria encertat pensar que la versió normal no hauria estat gaire millor, però m'estranyaria que aquest títol s'hagués venut força encara que només fos pel seu nom. 

Tanmateix, però, ens haurem de quedar amb les ganes de provar nosaltres mateixos l'inèdit The Godfather de la Master System.


4 comentaris:

  1. Molt curiós, no tenia n'idea de la existència, o possible existència, d'aquesta versió.

    ResponElimina
  2. No posaria la ma al foc, pero provablement ni la revista va tenir el joc a les seues mans. En aquella epoca era molt comú fer analisis inclos puntuar jocs dels que NO TENIEN ni tan sols una beta per provar-los.

    La distribuidora envia unes imatges o inclos algun video, i ala a puntuar-lo.

    El fet de que no hi haja una versió dumpejada a dia de hui em fa pensar aixo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. En principi hi estaria d'acord, però el fet que el puntuïn tan malament fa dubtar. Per què haurien de ser tan cruels si s'estan inventant la ressenya? Ja no ho sabrem mai.

      Elimina
    2. aixo es solia fer molt sovint. Ens la colaven com volien en aquella epoca. xdd

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...