Què estàs buscant?

divendres, 15 d’abril del 2016

Jocs que no van veure la llum: Bonk - Brink of Extinction

L'altre dia us parlava d'en Bonk, o PC-Genjin, el que es podria considerar la mascota de NEC i concretament de la seva consola més popular, si bé gairebé inèdita a Europa, la PC Engine o Turbografx-16. 

Com vaig explicar, aquest petit cavernícola calb i simpàtic que anava fument cops de cap a tort i a dret, va sobreviure la consola en què va debutar i el vam poder veure en videojocs per a d'altres sistemes, cosa que de fet ja passava durant la vida comercial de la PC Engine, però el cas és que va experimentar una revifada amb jocs per a mòbils entre 2006 i 2008 i no se n'ha tornat a saber res més. Sobretot perquè hi va haver diversos videojocs cancel·lats, l'últim dels quals el que porto avui. 


Es tracta del Bonk: Brink of Extinction, que s'havia de dir en japonès PC-Genjin: Kyodai suisei dai sekkin! i havia de sortir, en principi en format digital, per a Wii, Xbox 360 i PlayStation 3 a través de les seves plataformes virtuals dedicades a aquest suport. 


Doncs bé, resulta que fa unes setmanes es va fer públic aquest vídeo, en què faig una excepció i l'accepto tot i tenir la veu d'un narrador, perquè hi ha més detalls i més metratge que en ocasions anteriors. Conèixer aquesta notícia és el que em va motivar a publicar l'entrada sobre el personatge, per cert. 

Com podem veure, tot i que va ser cancel·lat, i de fet la gent que l'estava desenvolupant, Pi Studios, va haver de plegar per això, el producte estava molt avançat i polit. Al vídeo (en anglès) ens n'expliquen moltes coses, entre les quals que s'anava a fer una versió, també, per a la Nintendo DS.

Curiosament el títol és ben descriptiu del que li ha passat al personatge, que ja era al caire de l'extinció el 2010 i, amb la cancel·lació d'aquest videojoc, podem considerar extingit. Una llàstima, perquè havia de ser una seqüela, no pas un remake.

Amb una nova història, noves transformacions i naturalment gràfics adaptats als nous temps, a més de joc en línia i la possibilitat de repetir nivells per tal d'accedir a objectes abans fora del nostre abast.

Com s'explica a Unseen64, fins i tot hi havia plans per a continguts descarregables i, de fet, el Bonk: Brink of Extinction estava finalitzat. Què va passar, doncs? Un seguit de desgràcies: Konami, a principis de 2011, va comprar Hudson Soft, que tenia els drets del personatge, i va decidir descartar projectes per tal d'estalviar diners. Com acostuma a passar en les adquisicions d'empreses per part d'entitats més grans, la pitjor part se la va endur l'empresa petita. I un dels afectats va ser aquest esperat títol.

Però, a més, al març hi va haver el terrible terratrèmol del nord-est del Japó i, com que en aquest joc la trama tenia a veure amb l'amenaça d'un meteorit i, per tant, una gran catàstrofe, per tal de no ferir sensibilitats era un dels principals candidats a ser cancel·lat, i així va ser. Els anys han anat passant i les circumstàncies han canviat, però el seu estat no ha canviat. Qui sap si l'arribarem a veure alliberat d'alguna manera, però m'estranyaria que es recuperés per a les consoles actuals.

No va ser l'únic títol cancel·lat del petit cavernícola, però: segons al Wikipedia havien de sortir títols com RPG Genjin, Ultra Genjin i Bonk 3D, però no se'n troba gaire informació. Es pot dir que el personatge va caure en desgràcia fa uns quants anys i que no ha aconseguit recuperar-se. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...