Què estàs buscant?

dilluns, 16 de maig del 2016

Cinema i videojocs: Pacific Rim

Reconec que quan es va estrenar aquesta pel·lícula, l'any 2013, va despertar en mi un interès pràcticament igual a zero. No em criden l'atenció les històries tipus Transformers, encara menys les adaptacions hollywoodianes de productes orientals, i tampoc el gènere dels monstres gegants en si mateix. La barreja dels dos conceptes, els mechas i els kaiju (monstres japonesos tipus Godzilla), tampoc no m'interessava.

Però anys després, amb respecte adquirit pel director Guillermo del Toro, coguionista del film, i atret per intèrprets que llavors ja coneixia bé com en Charlie Hunnam (Sons of Anarchy, Undeclared...) o l'Idris Elba (Luther, The Wire...), tot plegat sumat al fet que em venia de gust veure alguna pel·lícula d'acció pura i dura, vaig rectificar i vaig gaudir de l'entreteniment sense pretensions que proporciona Pacific Rim, que resulta que també va tenir adaptacions en forma de videojocs.


Un d'ells duia el mateix nom que la pel·lícula i es va publicar el 2013, any de l'estrena del film, únicament en format digital tant per a la Xbox 360 com per a la PlayStation 3. La companyia que el va desenvolupar s'anomenava Yuke's, però no el busqueu, perquè aquest 2016 l'han retirat de les botigues digitals d'ambdues consoles.

És normal, natural i previsible que un videojoc basat en una pel·lícula vulgui treure-li el màxim suc possible, i normalment es fa -antigament més, però- repetint el que ja s'hi ha pogut veure, però en el cas del Pacific Rim de consoles es va optar per una proposta diferent.


En aquest cas, en comptes de seguir l'argument del film el joc era un títol de lluita 1 contra 1, però aquesta "original" proposta va quedar eclipsada pels seus problemes: combats repetitius, avorrits, poc profunds i una modalitat per a un jugador amb una història absurda, que consistia en fer combats un rere l'altre, contra un ventall molt reduït de contrincants, podent seleccionar també els monstres i de vegades lluitant contra els nostres aliats. Les notes que va rebre van fer força dolentes, i als agregadors de crítiques el veureu amb mitjanes ben per sota de l'aprovat. 


Tampoc no li va anar gaire millor a Pacific Rim: The Mobile Game, que van desenvolupar conjuntament Reliance Games i Behaviour Interactive per a sistemes amb iOS i Android. 

Segons la Wikipedia es tracta d'esquivar els atacs del kaiju i, quan s'obre un forat en la seva defensa, l'hem d'atacar fent lliscar el dit per la pantalla. A mesura que anem superant missions aconseguim diners per a millorar el nostre Jaeger, però se'l va comparar amb l'Infinity Blade, un cèlebre títol per a iOS que va tenir molt bona acollida, i va sortir perdent.  

Aquests són, doncs, els dos videojocs que existeixen basats en el film, però l'any vinent se suposa que s'estrenarà Pacific Rim 2. Tindrà adaptació per a consoles i/o mòbils? Ja ho veurem, però espero que s'hi esforcin més.


2 comentaris:


  1. Trobo que els robots gegants sempre tenen la seva gràcia (tot i que la franquícia cinematogràfica de Transoformers està lluitant perquè la perdi totalment, tot i que recordo amb nostàlgia els dibuixos de Transformers quan era petit, fins hi tot els de Power Rangers, de petit no tenia criteri...). Sobre Pacific Rim, la pel·lícula es entretinguda, què més vols?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí sí, si precisament dic que vaig rectificar i la vaig acabar veient, i és entretinguda. Però el concepte i tot plegat al principi no em cridava gens.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...