Què estàs buscant?

dimecres, 6 de desembre del 2017

Videojocs animats: Donkey Kong Jr.

El fill del Donkey Kong original és un personatge que es mereixeria una reivindicació. Ja vaig parlar de la línia genealògica dels Kong en una entrada dedicada al realment genèric nom de Donkey Kong, i allà vaig explicar que era, segons una de les versions, el pare del Donkey Kong actual, mentre que en d'altres era el Donkey Kong que protagonitzava el joc de la Game Boy de 1994 (on en realitat sortia un Donkey Kong petit) i la saga Donkey Kong Country

En qualsevol cas, després de controlar-lo com a protagonista al Donkey Kong Jr. (recreativa, 1982, i NES el 1983), el vam poder veure al Super Mario Kart (1992) tot i que d'esquenes, i també va ser un personatge jugable al Mario's Tennis de la Virtual Boy i al Mario Tennis de la Nintendo 64, a més de sortir fent cameos en múltiples jocs de Nintendo. 


Fet aquest petit homenatge, després d'haver parlat fa temps de la de Donkey Kong Country, que segons la teoria que preferim també seria d'ell, aquesta entrada és en realitat per parlar de la sèrie de dibuixos d'en Donkey Kong Jr., que no va ser ben bé una sèrie pròpia, sinó que era un segment protagonitzat per ell en el contenidor anomenat Saturday Supercade, als Estats Units.


Van ser 13 episodis d'uns 12 minuts que es van emetre per primer cop entre setembre i desembre de 1983, i que compartien espai, entre altres dibuixos animats, amb els protagonitzats pel seu pare. 

Pel que fa a l'argument, si a la sèrie d'en Donkey Kong la premissa era que s'escapava del circ i era perseguit per en Mario, a la d'en Donkey Kong Jr. el petit simi segueix els passos del seu pare per ajudar-lo i salvar-lo, i ho fa acompanyat d'un adolescent d'estètica cinquantera que l'ajuda i li dona consells quan fa coses esbojarrades.

Alguns dels segments de Saturday Supercade van arribar a diverses cadenes de televisió de l'estat espanyol, per exemple el d'en Q*bert, que es va poder veure en català, i també va tenir aquesta sort la d'en Donkey Kong Jr., i tot i que no he estat capaç de trobar informació que concreti en quines cadenes es va poder veure, em diu en Parufito a Twitter que la recorda vagament en català.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...