Què estàs buscant?

divendres, 26 de juny del 2020

Videojocs animats: Kangaroo

Hi ha molts videojocs, moltíssims, dels que no conec ni tan sols l'existència. Com a "arqueòleg" dels videojocs aficionat que soc, m'encanta descobrir coses noves i no m'importa gaire la qualitat dels productes des del punt de vista actual en comparació amb la novetat que representen per a mi o la rellevància que van tenir en el seu moment.
 
En tot cas, cada dia potser no, però cada setmana descobreixo alguna cosa nova en aquest sentit, i una d'elles ha estat la del Kangaroo, un títol de Sun Electronics que es va llançar per a recreatives el 1982 i que ens posa a la pell d'una mare cangur que ha de rescatar el seu fillet d'uns micos tot accedint a la part superior d'una pantalla vertical i esquivant-ne els perills (ves a saber d'on devien treure la lleugera inspiració).


No és un joc excessivament conegut, que jo sàpiga (tampoc és que en sàpiga gaire, compte), si més no difícilment el veurem esmentar entre els grans clàssics de recreativa de principis dels anys 80, tampoc si ens centrem en aquell gloriós 1982 que em va veure néixer, però resulta que se'n van fer uns dibuixos animats, i per això en parlo aquí.

Eren dins del contenidor Saturday Supercade, que ja he esmentat altres cops, i que incloïa versions animades de títols com Frogger, Donkey Kong, Donkey Kong Jr. o Q*Bert, i que a la segona temporada va estrenar els dibuixos de Kangaroo.



La qualitat del vídeo és terrible, he vist captures de VHS molt millors que aquesta, però és el que tenim. Eren episodis curts, i se'n van fer només 13, emesos per primer cop entre el 8 de setembre i l'1 de desembre de 1984.

En aquesta adaptació la història ens presenta les aventures del canguret Joey, la seva mare Katy i l'esquirol Sidney, que han d'enfrontar-se a la banda Monkeybiz, formada pels micos Bingo, Bango, Bongo i Fred (una correlació de noms que recorda la dels fantasmes Inky, Pinky, Blinky i Fred de la saga Pac-man), que fan anar de corcoll el vigilant d'un zoo.



Deixo aquí aquest vídeo del joc perquè es vegi com era originalment, i la collita pròpia que es percep de seguida a l'adaptació animada. No és pas una cosa dolenta, al capdavall poca cosa haurien pogut fer cenyint-se al material original, però no és sobrer dir-ho.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...