Què estàs buscant?

divendres, 3 de desembre del 2021

Curiositats de la història dels videojocs: "Lego" al Super Mario Land 2

Ara feia temps que no dedicava una entrada a un tema relacionat amb els videojocs però difícil d'encabir a les seccions habituals, per això fa temps que vaig crear aquesta, la de curiositats.

Avui toca parlar d'una picada d'ullet, reivindicació o trapelleria, digueu-ne com vulgueu, que Nintendo va voler introduir en un dels seus videojocs més importants i que és probable que el públic general interpretés d'una manera totalment contrària al que m'imagino que volia la companyia. Vegem-ho: 

Si heu jugat al Super Mario Land 2: 6 Golden Coins -i si no, crec que ho hauríeu de fer- és ben probable que recordeu un món que tenia la forma d'una estàtua mecànica gegant d'en Mario, i l'última de les seves quatre pantalles era un escenari fet amb blocs de Lego.

O no? Perquè tot i que sempre he pensat això, i no m'estranyaria no ser l'únic, fa poc vaig saber que per molt que se'ls assemblin, aquestes peces que veiem al joc no són de la companyia danesa, però hi tenen relació, més enllà de l'evident semblança.

Com és probable que sapigueu, abans de dedicar-se als videojocs Nintendo era una companyia fabricant de cartes hanafuda, i després d'allò es va centrar en les joguines. Doncs bé, el 1968, abans de l'arribada de les Game & Watch i de les Color-TV, la Gran N va fer, entre altres coses i amb la col·laboració del desaparegut Gunpei Yokoi (pare de les esmentades màquines LCD i de la Game Boy), unes peces per a un joc de construcció que pretenien fer la competència a Lego, i que es van anomenar N&B Block

Eren unes peces que presentaven algunes diferències amb les de l'empresa nòrdica, concretament més formes, i més circulars, no tan rectangulars com les de Lego, que va demandar Nintendo, i s'entén perfectament perquè les peces que sí que tenien la mateixa forma eren clavades. La justícia, però, va donar la raó a la companyia japonesa, que tot i així va deixar de fabricar N&B el 1972.

Suposo que va ser perquè al capdavall no va poder vèncer el gegant que era Lego, però l'intent forma part del passat de Nintendo i el va voler homenatjar en aquesta pantalla del que és un dels millors videojocs de la Game Boy, i per si no quedava clar hi surt el nom del producte. Torneu a mirar la imatge del principi, si no l'heu detectat el primer cop.




2 comentaris:

  1. Ostres, no en tenia ni idea, m'ha encantat coneixer aquesta dada, per mí sempre havia estat un món inspirat en Lego però ja veig que no. Sempre s'apren alguna cosa nova en el teu blog :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, a mi em fa l'efecte que tothom ho sabia menys jo! XD

      M'alegro d'haver fet que almenys algú se n'anés a dormir sabent una cosa més.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...