Què estàs buscant?

diumenge, 9 de juny del 2024

Cinema i videojocs: Un indi a París

Feia gairebé dos anys que no tocava aquesta secció, una de les més antigues d'un blog que ja fa olor de naftalina i s'ha de prendre 16 pastilles amb cada àpat, però recentment he descobert l'existència d'un videojoc basat en una pel·lícula que no m'hauria imaginat mai. 

És clar que n'hi ha moltes, de pel·lícules, moltes més de les que coneixem, fins i tot dins d'un àmbit geogràfic i cultural proper, però de debò que no em pensava pas que d'aquesta se n'hauria fet un videojoc.

Un indien dans la ville (Un indi a París) és una comèdia francesa de 1994 que reconec que no he vist mai (o no me'n recordo), però sí que s'anunciava molt al Canal+ a l'època en què a casa ens en vam fer membres. 

Un dels èxits més sonats de la taquilla dels veïns de sobre d'aquell any, però amb mala nota a IMDB (probablement perquè als Estats Units no va agradar gens), la pel·lícula girava al voltant de la visita a París d'un adolescent que s'havia criat a la Guaiana francesa, i que la seva mare obliga el seu pare, que es vol divorciar d'ella i que no sabia ni que l'havia deixat embarassada anys enrere, a ensenyar-li la ciutat. 

Sigui com sigui, se'n va fer una adaptació en forma de videojoc per a la Game Boy, que tampoc seria tan estrany si no fos perquè la pel·lícula era tan específicament francesa, i no un èxit de Hollywood. Però, això sí, es va voler actuar amb prudència i el joc es va llançar exclusivament a França.

Com podem veure, és un plataformes que aparentment té bons gràfics, una música prou animada i fa la sensació que es controla bé. Són cinc pantalles dividides en dues parts, per tant un total de 10 nivells, i pel que he llegit té una dificultat força baixa.

Els seus responsables van ser els senyors de Titus, una companyia francesa no del tot desconeguda, que també va signar coses com la saga Prehistorikels dos Fire & Forget o, entre els més destacats per la seva rebuda negativa, diversos jocs d'en Robocop i l'infame Superman: The New Superman Adventures, també conegut com a "Superman de la Nintendo 64", sovint comparat amb l'E.T. de l'Atari 2600. Tot això, entre altres coses de potser no primera ni segona categoria i també tasques de distribució de títols desenvolupats per altres companyies. En qualsevol cas, em sembla molt curiós que existeixi un videojoc d'aquesta pel·lícula, i per això us en volia parlar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...