Què estàs buscant?

dilluns, 3 de juny del 2024

Jocs que no van veure la llum: el Jajamaru de la Nintendo DS

Ja fa un temps que estic força interessat en la saga del simpàtic ninja vermell Jajamaru, i també en tinc un recopilatori de clàssics en el qual estic ficat -amb algun descans- mentre escric aquestes línies, però també hi ha entregues de la sèrie que no s'han recuperat, i fa poc he descobert que, a més, també té algun títol cancel·lat.

La saga, tot i que no és de les més conegudes i fins i tot la podríem categoritzar com a una mica obscura, en realitat no ha acabat de marxar i no es limita a les entregues de Famicom i els 16 bits, també va tenir aventures a PlayStation i Saturn, però el 2006 es parlava d'un nou títol de Jaleco per a la Nintendo DS.

Era el Ninja Jajamaru-kun: Pen wa yori mo kyôshi de gozaru, que segons el Google Traductor hauria de ser una cosa així com "Ninja Jajamaru-kun: soc millor professor que un llapis", però no ens pensem pas que hauria estat un títol educatiu.

Pel que se sap gràcies als articles que en van parlar en el seu moment a les revistes japoneses, hauria estat un plataformes de l'estil dels clàssics, tornant a les 2D tot i que amb la tècnica del cel shading, i la veritat és que trobo que a la Nintendo DS li hauria encaixat força bé.

De fet, aquí és on he trobat les imatges i una mica d'explicació, i es diu que hauria estat un remake, suposo que del Ninja Jajamaru's Big Adventure o el Ninja Jajamaru: Operation Milky Way, fins i tot del Super Ninja-kid de la Super Famicom, qui sap.

En una lectura ràpida, en diagonal, del japonès, sembla que hauria tingut poders nous i que s'hauria fet servir el llapis stylus de la consola -i potser el títol anava per aquí, més que no pas per la traducció proporcionada-, però malauradament alguna cosa no va anar bé i es va decidir cancel·lar-lo.

EDITO: Unes setmanes després de publicar aquesta entrada, i per culpa d'una deficient investigació prèvia, he descobert que el joc va ser recupera per a la Nintendo 3DS, amb un altre títol, Ninja Jajamaru-kun: Sakura-hime to Karyu no himitsu, de 2013, de manera que ja no es pot dir que aquest joc no veiés la llum.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...