Què estàs buscant?

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Petits clàssics: SCUD Race

Com ja hem dit moltes vegades, Sega era i és la reina de les recreatives, especialment en el camp dels videojocs de velocitat. Són unes quantes les sagues que ho demostren, com ara Out Run, Sega Rally, Virtua Racing o Daytona USA. Però hi ha un títol que no va arribar a sortir dels salons arcade.



És l'SCUD Race (1996) i aquest vídeo és d'una versió d'emulador, perquè com deia no va sortir de les recreatives. Li falla una mica el so, com es pot notar escoltant la música una estona, però és el millor que hi havia. La resta de vídeos o no tenen so, o són gravats a la mateixa recreativa, amb so ambient i comentaris en japonès del tio que grava. Per cert, sabeu d'on ve "SCUD"? Doncs de "Sports Car Ultimate Drive", exactament.

Als Estats Units, per tal d'evitar la relació amb els míssils scud, es coneixia com a Sega Super GT, i era el primer títol de cotxes que feia servir la placa Model-3 de la companyia, on es movien jocs com el Virtua Fighter 3, el Harley Davidson & L.A. Riders, el Sega Rally 2, el Daytona USA 2 o el Sega Bass Fishing. No va arribar a veure la llum en consoles malgrat que hi havia plans de portar-lo a la Saturn, i posteriorment a la Dreamcast, versió per a la qual només hi ha un vídeo de la tech demo:


Probablement hauria sortit millor, encara que pel vídeo no ho sembli, que l'original, però ens haurem de quedar amb les ganes de saber-ho. No és pas el primer títol de Sega que no rep versió domèstica. En fi, el cas és que SCUD Race va néixer com una mena de falsa seqüela del Daytona USA, un joc del mateix estil (però amb la diferència més notable en la possibilitat d'accelerar en les derrapades) abans que el 1998 sortís l'autèntica segona part d'aquell videojoc.



I què és, això? Doncs l'SCUD Race Plus, una actualització de 1997 que es va quedar al Japó i que permetia, a més de córrer en una de les pistes en sentit contrari a l'habitual, jugar a la modalitat Super Beginner, que consistia en una pista amb joguines i la possibilitat de controlar un tanc, un autobús del personal d'AM2 (els programadors), un cotxe-coet i fins i tot un gat. Com hem dit abans, no hi ha versions domèstiques d'aquest títol, ni en la seva primera versió, però sí un emotiu homenatge:


A l'Out Run 2 de la Xbox hi ha una pista desbloquejable que és un repàs de les de l'SCUD Race, una experiència d'allò més bonica per als fans de Sega i per als que no en tinguessin ni idea, coneguessin el joc original i se la trobessin, sense esperar-s'ho. També hi surt una que fa el mateix amb el Daytona USA 2, ja ho vaig comentar, que és un altre dels títols que no van tenir versió domèstica. Una bona manera d'acostar-los als jugadors, no trobeu?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...