Què estàs buscant?

dijous, 23 de gener del 2014

Música i videojocs: Revolution X

Quan em pensava que ja no se m'acudirien noves seccions per al bloc resulta que sí que he tingut una nova idea: avui estreno Música i videojocs, un apartat en què veurem videojocs relacionats amb músics i bandes, i l'entrada inaugural la protagonitzen els Aerosmith.


El títol, Revolution X, és ben propi de l'època en què va sortir, el 1994, i es va mantenir després del salt de les recreatives als sistemes domèstics. El va llançar Midway basant-se en part en el Terminator 2: Judgement Day, que tenia un sistema similar i que forma part del meu catàleg de la Gameboy.



Fent ús de les metralladores del moble de la recreativa (que era una modificació de la del Terminator 2: Judgement Day i evidentment desapareixien a les versions per a ordinadors i consoles), aquest first person shooter sobre raïls ens convida a anar acabant amb els enemics que ens surten al pas i de tant en tant prendre alguna decisió sobre la direcció que hem de seguir.

En el futur distòpic del llavors "llunyaníssim" (només dos anys) 1996, l'objectiu era derrotar un règim totalitari encapçalat per una tal Helga, que ha prohibit la música, la televisió i els videojocs, i anar rescatant els membres de la banda de rock Aerosmith, segrestats per la seva organització.



Entre 1994 i 1996 se'n van fer conversions per a PC, Mega Drive (al vídeo), Super Nintendo, Saturn i Playstation, però les versions per a consoles de 32 bits es van quedar als Estats Units i, per tant, no van arribar mai a Europa.



Aquí teníeu la versió de la Playstation, que igual que la de la Saturn en tenir suport CD permet gaudir d'una banda sonora força millor que a les 16 bits. Al cap i a la fi bona part de la gràcia d'aquest videojoc era sentir les guitarres i les veus dels Aerosmith.

Tanmateix totes aquestes conversions domèstiques van ser un fracàs, fins al punt que Midway va deixar córrer els seus plans de llançar un segon títol de la saga, aquest cop protagonitzat per la banda Public Enemy. Per tal que ens en fem una idea, sembla que la que va agradar més va ser la versió de la Mega Drive, amb un 41 sobre 100 de puntuació mitjana.

Com a curiositat, la Wikipedia ens diu que Midway havia començat el desenvolupament d'aquest videojoc pensant en la franquícia Jurassic Park, però al final Sega en va comprar els drets per tal de fer-ne la seva pròpia recreativa i Midway va reorientar el projecte.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...