Què estàs buscant?

dimarts, 12 de desembre del 2017

Crònica de la 52a Reunió d'Usuaris de l'MSX

El temps passa molt ràpid, i com que hi ha diversos esdeveniments relacionats amb els videojocs que tenen lloc durant l'any (Explora Commodore, RetroBarcelona...), afortunadament no passa gaire temps entre una ocasió i l'altra per tal que els amants d'aquest mitjà d'entreteniment celebrem aquesta passió i retrobem amics i coneguts que la comparteixen.


El passat 9 de desembre se celebrava a l'Espai Jove La Fontana de Barcelona la 52a edició de la Reunió d'Usuaris de l'MSX, o RUMSX, un esdeveniment bianual (és a dir, semestral) que reuneix els propietaris i els aficionats a aquest estàndard dels microordinadors dels anys 80. 

Era la meva quarta presència en aquesta fira d'entrada gratuïta, com de costum darrere de l'estand de Retroscroll, on posàvem els nostres MSX a disposició del públic perquè hi fes alguna partida, però també de la nostra, perquè almenys en el meu cas al final, tristament, acaba sent l'únic moment que reviso vells jocs de la meva infantesa.


Hi portava, com sempre, el meu MSX SVI-738 de Spectravideo, caracteritzat per una disquetera integrada -que em va facilitar molt la vida i em va malacostumar quan era petit i no sabia que el més normal era haver de carregar cintes de casset per a jugar a videojocs- i per tenir unes característiques tècniques properes a l'estàndard MSX2, però per desgràcia no suficients per fer-los compatibles.

Vaig posar-hi, a estones, jocs com el Road Fighter, el Cosa Nostra, el Livingstone, supongo, l'Oil's well, el Rambo i el Beam, perquè m'agrada anar variant i que no sempre siguin els típics que tothom espera i coneix.


Estava al costat dels altres MSX -i les televisions, que pesen i són imprescindibles- dels companys de Retroscroll que van poder anar a l'esdeveniment, concretament en Molsupo, en Salore, en Syd i en Murshus, amb els quals vam aprofitar per posar-nos al dia, conversar sobre aquesta afició nostra -cosa que sempre fa que aprengui coses, perquè ells sí que són experts en el tema- i fer alguna partideta d'algun joc.


Veiem en Molsupo (esquerra) i en Salore (dreta) jugant al Minimagos, un títol senzill però addictiu creat per en Fran Téllez, que també va ser a la RU, i que va ser el protagonista del torneig que aquesta vegada va organitzar Retroscroll amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de l'MSX. 


Aquí tenim la foto del guanyador, que va ser el mateix Fran (a la dreta), mentre que el subcampió va ser en Raúl (a l'esquerra de tot).

No tenen res a veure des del punt de vista jugable, però les sensacions i els nervis en l'enfrontament, amb girs de truita a l'últim segon, fan que sigui ideal per als amants dels Mario Kart. Divertidíssim. Ell mateix en regala la ROM en aquest blog.  


Com de costum, la RUMSX va ser un èxit, tot i que també com sol passar el gruix del públic va venir cap allà a les 12 i escaig, en què la sala era força plena, i en canvi a la tarda pràcticament no hi havia ningú. 

A l'espai hi havia diversos estands en què es podien reparar -i veure reparar- ordinadors, comprar marxandatge o, evidentment, també jocs de l'MSX, tant de l'època com noves creacions d'aquesta escena tan viva. Pel que fa a les presentacions, es van poder veure la del cartutx XSWIFI, que permetia xatejar entre MSX que hi havia allà, i la del joc en procés de creació El secreto de los 4 vientos


Per acabar, a més de poder parlar amb amics i tornar a veure cares conegudes que sempre hi ha en aquests esdeveniments, al final vaig rebre una visita sorpresa que, no sé si del tot voluntàriament, va tenir l'oportunitat de saber com era tocar un MSX amb les mans. La idea és anar-la condicionant.

Això és tot per part meva. Una altra Reunió d'Usuaris de l'MSX, una altra jornada de les que passen volant i, com sempre, admiració per la gent que fa coses relacionades amb aquest estimat ordinador, siguin nous jocs o sistemes d'intercomunicació que als anys 80 eren impensables. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...