Què estàs buscant?

dimecres, 9 de desembre del 2009

Sèries i videojocs: CSI

No s'ha fet una gran quantitat de videojocs basats en sèries de televisió, i bona part dels que es fan se'ls podrien haver estalviat, com és el cas de The Sopranos i Grey's Anatomy. Què passarà amb els ds CSI? És una sèrie (o una franquícia, més ben dit) que no veig, simplement perquè no tinc temps per veure-ho tot i he de triar, però he de reconèixer que els pocs trossos que n'he vist m'han agradat. Per la mecànica de la sèrie no era estrany que se'n fessin videojocs, i aquí els tenim.


Aquesta és la caràtula del primer que va sortir, que es deia CSI: Crime Scene Investigation i va aparèixer el 2003 per a PC i Mac, i entre 2004 i 2005 per a Xbox. Era una aventura gràfica que va rebre crítiques tirant a dolentes. No n'he trobat cap vídeo, però el 2004 en sortirien dos més, de jocs de la sèrie. Per una banda hi ha el CSI: Dark Motives, que el 2007 tindria versió per a Nintendo DS.

Novament se li reconeixien bondats, com ara l'interès que desperta el cas, i el fet que estigués doblat pels mateixos actors de la sèrie (també a la versió en castellà), però es mantenien els punts febles de l'entrega anterior: massa curt, massa senzill i amb uns gràfics desfasats. No hi ha vídeo acceptable de la versió en DS, però era previsible que es fes ús de les possibilitats que ofereix la pantalla tàctil.

L'altre joc de 2004 repetia per a PC i el 2008 seria versionat per a l'iPhone. Es tracta del CSI Miami, que conservava les característiques de la saga, amb els seus punts forts i també els febles.


El 2006 arribaria el CSI: 3 dimensions of Murder, per a PC novament i per a Playstation 2 per primera vegada.


Aquesta era la versió de PC. Un any després veuria la llum en PC, Mac i Xbox 360, i el 2008 a la Wii, el CSI: Hard Evidence, que rebria les crítiques habituals però una mica més endurides. Sembla, doncs, que era una mica més mediocre que de costum, o senzillament els crítics cada cop perdonaven menys que s'explotés tan poc el potencial que tenia la saga.


En aquest tràiler podem veure-hi les novetats, que eren poques i en realitat no gaire aconseguides. Curiosament, al final de tot hi ha una imatge d'una capsa de Nintendo DS, però no existeix aquesta versió. Potser estava prevista i es va descartar. El 2008, per a PC i Mac, arribava el CSI NY, el primer videojoc de la tercera sèrie.


Aquest directament va ser suspès per la crítica, i és que els gràfics i la simplicitat del joc eren pitjors que mai i els anys anaven passant, per tant aquests defectes eren cada cop més irritants. I enguany ha sortit l'última entrega de la franquícia, almenys de moment, amb el nom de CSI: Deadly Intent, per a PC, Xbox 360, Wii i Nintendo DS (on té el "cognom" The Hidden Cases).


I amb aquest tràiler en alta definició ho deixem. Un cop més l'experiment sempre arriscat de fer videojocs d'una sèrie acaba en una colla de productes que no són a l'alçada de l'original. En el cas de CSI està clar que el gènere de l'aventura gràfica és encertat, però s'hauria d'haver treballat molt més, no era tan difícil, i tot i així l'han cagat i la continuen cagant. Una llàstima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...