Què estàs buscant?

divendres, 11 de desembre del 2009

Compres: Astroboy. Omega Factor (Gameboy Advance)

El joc que m'he comprat més recentment, i amb molta sort per les condicions en què es troba (impecable, com nou) i el preu que he aconseguit (9 euros i escaig portat a casa), és un títol del que ja havia parlat una mica. Es tracta de l'Astroboy: Omega Factor de la Gameboy Advance.


L'Astroboy, ja ho vaig dir, és el personatge més conegut dels moltíssims que va crear el malaguanyat Déu del Manga, Osamu Tezuka, un dibuixant revolucionari que va posar les bases de com seria el còmic japonès a partir dels anys quaranta del segle XX.

Sense que sigui la seva millor obra, ni molt menys, és molt entretinguda i enormement popular, i ja fa més de mig segle que va veure la llum per primera vegada. Se n'han fet pocs videojocs, com vam veure l'altre cop, i amb l'estrena de la pel·lícula americana d'animació per ordinador aquest any, com era de preveure vindran les versions en consola del film. Però el millor de tots, amb diferència, és aquest cartutx per a la Gameboy Advance.


Aparegut el 2003 al Japó i a principis de 2005 a Europa, és una petita joia del catàleg de la portàtil de 32 bits de Nintendo. Gràficament s'inspira en la tercera sèrie d'animació, un remake que es va emetre al Japó entre 2004 i 2006 i que aquí es va editar en DVD, però argumentalment agafa elements no només d'aquella sèrie, sinó també d'històries del manga original i, cosa que em fa especial il·lusió com a fanàtic de la seva obra, personatges dels seus còmics més coneguts.


Aquí veiem una mostra del que deia. Hi reconeixeu la versió adulta d'en Kimba, el lleó blanc? Sí, el protagonista del manga i l'anime que Disney va plagiar per fer una pel·lícula d'altra banda boníssima. A més, a les pantalles de converses hi veiem molts dels personatges de Tezuka, habituals en totes les seves obres.

El joc pròpiament dit és una delícia, un plataformes d'acció d'un estil molt semblant als Gunstar Heroes o el Dynamite Headdy, títols que també va crear Treasure (per tant, s'hi nota la marca de la casa, que és la diversió assegurada). En aquest cas, és Sega qui distribueix aquest molt recomanable joc de la Gameboy Advance, imprescindible per als fans de l'Univers Tezuka, que tot i no ser gaire llarg ens obliga a tornar-nos-el a passar per poder aconseguir l'autèntic final, però d'una manera justificada i amb nous elements que fan que tingui sentit i interès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...