Què estàs buscant?

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Accessoris: la Light Phaser, la pistola de la Master System

Aprofitant que les últimes entrades tenien com a protagonista la Master System, la consola de 8 bits de sobretaula de Sega, avui repararé un greuge històric d'aquest bloc: he fet 31 articles sobre accessoris de videojocs... i encara no havia parlat de la pistola de la Master System!


Aquí la tenim, senyores i senyors. Una elegant i semi-realista pistola per a aquells videojocs d'un gènere tan arcade que avui ja pràcticament no se'n fan, més enllà del mercat arcade. Una curiositat que potser no sabíeu (jo no): el disseny de l'arma està basat en les pistoles que sortien a la sèrie d'animació japonesa Zillion, que al principi era patrocinada per Sega i que també va tenir videojocs. De fet, el protagonista del  títol de Sega Fantasy Zone, l'Opa-opa, tenia un petit paper a la sèrie. 


Comentada aquesta curiositat, passem als aspectes tècnics del perifèric. Jo no he tingut l'ocasió de provar cap de les dues, però diuen que la pistola de la Master System, encara que pesava més que la de la NES, responia millor a les ordres. El que sí que tenia era més realisme, això segur, i va arribar un moment que es van començar a vendre les Light Phaser amb una petita modificació del color per tal que no semblés una arma real. N'hi ha per llogar-hi cadires, però potser sí que era necessari. I si no, que l'hi preguntin a aquest senyor del Brasil que ja vaig ensenyar una vegada:


La va fer grossa, aquest home, intentant segrestar algú amb una pistola de mentida. En fi, pel que fa al catàleg de jocs compatibles amb la Light Phaser, a la Master System n'hi havia uns quants, i ara veurem els vídeos d'alguns d'ells:


Us sona? No és el Duck Hunt de la NES, no, és el Safari Hunt (1986). I és que quan una fórmula funciona... però esclar, el famós és el de la competència. Tot i així, amb alguns models de la Master System estava inclòs a la memòria interna. I quan venia en cartutx, amb la seva capseta i les seves instruccions... venia acompanyat del Hang-On o del Marksman Shooting i el Trap Shooting, uns altres shooters


Aquest és el Marksman Shooting, que venia, com dèiem, amb el Trap Shooting o, en trio, amb el Hang-On. Del Trap Shooting no n'he pogut trobar cap vídeo, però sí que hi ha vídeo del Rambo III (1988), que en Master System era diferent de la versió de la Mega Drive.

 

Sembla que és un dels preferits de la gent. I com era d'esperar, també hi ha un joc basat en la mitologia del Far West, i és el Wanted (1989). Per desgràcia, el vídeo no és gaire bo:

Però el cas és que també va tenir força èxit. Un altre que es va guanyar el públic és l'Assault City, (1990) amb una ambientació completament diferent:


Tenia dues versions, una per a la Light Phaser i l'altra per al comandament tradicional, un fet ben curiós. La versió del vídeo és, per força, la del comandament, si ens hem de guiar per la poca fluïdesa amb què es mou el cursor. 

N'hi ha més, de jocs de la Master System que feien ús de l'accessori, però he deixat per al final el més famós de tots, un que precisament també estava disponible per a la Nintendo, l'Amiga, l'Amstrad CPC, l'MSX, la PC-Engine, el Commodore 64, l'Atari ST, l'Spectrum (totes aquestes, i la de la Master System, aparegudes entre 1988 i 1990), i venia d'un arcade de 1987, però la versió coneguda (corregiu-me si m'equivoco) és la de la Master System (li podeu treure el so, però és que no hi havia cap altre vídeo):


Potser en parlaré un altre dia, no prometo res, però a banda de totes aquestes versions (que podríem comparar, i de fet només la de la NES i la de la Master System feien servir pistola) la saga va continuar endavant i va tenir, a més de reedicions per a consoles més modernes i fins i tot la Consola Virtual de la Wii (on no es fa servir la pistola, ni tan sols apuntant el Wiimote a la pantalla, una llàstima), tres seqüeles que van ser l'Operation Thunderbolt (1988), l'Operation Wolf 3 (1994) i l'Operation Tiger (1998), però això ja és un altre tema i el deixem aparcat per si en el futur em ve de gust parlar-ne, que avui el que tocava era recordar la Light Phaser, la pistola de la Master System.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...