Què estàs buscant?

dimarts, 1 de novembre del 2011

Els més difícils: Shinobi (2002)

Remenant per l'hemeroteca virtual de 3 Botons i START trobo de tant en tant seccions que tinc força abandonades, com aquesta dels videojocs més difícils. I avui és un moment tan bo com qualsevol altre per recuperar-la. Ho farem amb el Shinobi de 2002, un joc que forma part d'una saga que aviat veurà aparèixer la seva primera entrega en 8 anys i que algun dia, potser aviat o potser més endavant, repassarem des d'un altre punt de vista.


Aquest era, com ja deveu haver notat, el tràiler d'aquest joc de Sega, que tornava a les consoles després de 7 anys absent i amb la primera proposta en 3D. Era un moviment arriscat, molt típic de Sega i que tantes vegades li ha sortit malament amb les seves franquícies (Golden Axe, Altered Beast...), però va anar sorprenentment bé. Sense exagerar, perquè es va endur de mitjana notables baixos, però no es podia queixar.


Veient aquest vídeo és inevitable pensar en un altre videojoc de ninges que també va fer el pas de les 2D a les 3D en aquella època, i que també va protagonitzar una entrada d'aquesta secció: Ninja Gaiden. Vista en tercera persona, acció, lluita constant sense descans, ambientació ninja, recuperació de l'energia en vèncer els enemics... I fins i tot la seva elevada dificultat.



Pel que sembla, el joc demana per part nostra que estiguem lluitant constantment i esdevé un beat'em up dels més exigents. Una de les diferències amb els Ninja Gaiden, a més, és també un del elements que afegeixen dificultat al Shinobi: les plataformes, que requereixen molta precisió, altrament ens envien directament a la mort. A més, no hi ha punts per desar la partida en diversos llocs de la pantalla, de manera que la mort implica tornar a començar el nivell corresponent. 

Un títol, doncs, que és un bon desafiament per als jugadors més hàbils i que, segons les opinions de molta gent, està infravalorat, de manera que si teniu una Playstation 2 que encara toqueu i voleu recuperar una petita joia del seu catàleg, si hem de fer cas de la gent aquest Shinobi podria ser una molt bona elecció.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...