Què estàs buscant?

divendres, 29 de març del 2013

Videojocs animats: Mystical Ninja Goemon

No sé si us en recordeu, però hi ha una saga de videojocs coneguda com a Ganbare Goemon (fora del Japó es coneix com a The Legend of Mystical Ninja, Mystical Ninja o Goemon), supervendes al seu país d'origen i que ha gaudit de llançaments a Occident només en 5 ocasions.


Personalment jo en vaig sentir parlar per primera vegada quan va sortir el Mystical Ninja Starring Goemon per a la Nintendo 64 el 1997, però el mateix any ens havia arribat per a la Gameboy un joc de títol idèntic (si bé al Japó es deia i era diferent) i, el 1991 (1994 a Europa) havia passat per la Super Nintendo i també la Gameboy. Després, el 1998 va sortir el Mystical Ninja 2 Starring Goemon per a la Nintendo 64 altre cop. 

La saga protagonitzada per aquest personatge lleugerament inspirat en el llegendari lladre noble Ishikawa Goemon, a banda de desenes de videojocs (dels quals, repeteixo, ens en van arribar 5), va tenir també un manga i adaptacions animades.


El 1991 va tenir una adaptació en forma d'OVA de 30 minuts amb el títol de Ganbare Goemon: Jigen Jô no Akumu, que podeu veure sencera en aquest vídeo que he inserit.


El 1998 tornaria amb una altra OVA, de nom Ganbare Goemon: Chikyû Kyûshutsu Sakusen, a la qual pertany el fragment que acabem de veure, però un any abans començaria també la sèrie animada:


Produïda pel prestigiós Studio Pierrot i emesa originalment entre 1997 i 1998, Anime Ganbare Goemon va tenir 23 episodis en una única temporada. El primer, si sabeu japonès, el podeu veure sencer en aquest vídeo que he posat. 

A la Wikipedia no s'especifica quan, però sembla que es va arribar a llicenciar als Estats Units i es va distribuir en versió doblada a l'anglès per al mercat domèstic.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...