Què estàs buscant?

diumenge, 31 de març del 2013

Pel·lícules de videojocs: Doom

Potser no hi heu jugat mai (m'estranyaria), però com a mínim heu sentit a parlar del mític Doom i seríeu capaços, en el pitjor dels casos, de reconèixer-lo en alguna captura de pantalla. 

Estem parlant d'una de les sagues més emblemàtiques del gènere dels first-person shooters, o FPS, o videojocs de disparar en primera persona, una franquícia que ha donat per a diverses entregues per a diverses plataformes (incloent-hi conversions o ports) des que es va iniciar a DOS i Mac el 1993 i que ja porta uns anys posposant l'aparició de la seva quarta entrega numerada. 


Com ja anunciava al titular de l'entrada avui es tracta de parlar, però, de la pel·lícula d'imatge real que se'n va fer, 12 anys després del llançament del primer joc de la saga.

Va ser, doncs, el 2005 quan va veure la llum l'esperada adaptació cinematogràfica d'aquesta llegenda dels videojocs, i feia així:


Aquest era el tràiler d'un film del gènere d'acció i terror que s'anomenava Doom però que es basava d'una manera tangencial en l'argument del videojoc que l'originava: en comptes d'una invasió de l'infern, els protagonistes s'havien d'enfrontar a un virus. Comencem malament.

El repartiment, on l'actor més famós era en Dwayne Johnson, més conegut com a The Rock, no va fer gaire bona feina, i tant la crítica com el públic van quedar decebuts amb el resultat final, amb escenes d'acció difícils de seguir, violència gratuïta i sobretot el fracàs a l'hora de reproduir les sensacions que oferia el mític videojoc, si recollim algunes de les queixes que es troben a la xarxa. L'escena següent és el més semblant al joc que trobarem en aquest film dirigit per Andrzej Bartkowiak, responsable d'una altra "meravella" com és Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009).



El cas és que dels 60 milions de dòlars que va costar se'n van recollir aproximadament 55, i per acabar-ho d'adobar es considera una de les pitjors adaptacions cinematogràfics d'un videojoc. L'heu vist? Què en penseu?






2 comentaris:

  1. Buf! Sí que l'he vista i em va semblar bastant fluixa (encara que ja m'ho esperava i no tenia cap espectativa) sobre tot perque es basa en l'estètica i ambientació del Doom més proper a la peli, el 3, que no m'agrada tant com els clàssics.

    Això sí, només pels 5 minutets que té d'homenatge al joc i als FPS (els del video que has posat) considero que ja em va valdre la pena veure la peli (però una vegada i prou, que ara tenim youtube per anar directes a la millor part xD)

    Per tot això, per a mi no aproba però tampoc és un desastre absolut ni la pitjor peli sobre videojocs (un mèrit que al meu ranking compartirien Mario i Double Dragon)

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com a aficionat als videojocs crec que hauria de veure aquestes pel·lícules de què parlo, però no ho faig mai perquè acostumen a ser tan dolentes... xD

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...