Què estàs buscant?

dimecres, 24 de setembre del 2014

Petits clàssics: SolarStriker

El que veurem avui és un d'aquells jocs la portada dels quals recordo haver vist de petit, però no he tingut mai l'oportunitat de jugar-hi. M'ha cridat l'atenció perquè confesso que havia de protagonitzar una entrada de la secció dels més difícils, però al final he canviat d'opinió.


Es tracta del SolarStriker (sí, es veu que s'escriu així, tot junt, en CamelCase), un shoot'em up vertical de 1990 desenvolupat per la pròpia Nintendo i produït pel senyor Gunpei Yokoi, en pau descansi, creador de la Gameboy i anteriorment les maquinetes Game & Watch.

Amb aquestes característiques hom podria pensar que estem davant d'un gran clàssic no només de la portàtil, sinó de la companyia. Una possible franquícia que no va arribar a fer-se realitat perquè al final el resultat va quedar bé, però no especialment remarcable, innovador ni original.


A banda de la música, que sembla que sí que va agradar, es diu que el SolarStriker destaca per un disseny molt simple, amb millores de les armes molt limitades i poc útils, intel·ligència artificial de l'enemic poc aconseguida i, curiosament, molt fàcil per a alguns i molt difícil per a d'altres.

En citen les insuficients 3 vides per acabar el joc, sense continues, i uns combats finals titllats sovint de bogeria (que altres consideren que són més difícils que la resta d'enemics però tampoc no gaire més). Molta gent (ho podeu veure als comentaris dels vídeos a Youtube, per exemple) no passava del 3r o 4t enemic de final de pantalla. És clar que també hi ha els que, segons afirmen, se'l van acabar fàcilment. D'aquests sempre n'hi ha.

Encara que un cop ens l'acabem ens apareix una modalitat difícil (es veu que s'activa començant el joc amb el SELECT i no l'START), no queda clar si estem davant d'un joc fàcil o difícil, i tampoc no és cap meravella, però sí que és un petit clàssic.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...