Què estàs buscant?

divendres, 22 de maig del 2015

L'últim joc de la PSP

La PSP, o PlayStation Portable, va ser (és) una molt bona consola, com també ho ha estat la seva successora, la PS Vita, però així com a l'àmbit de les plataformes de sobretaula li costa més, en portàtils la clara dominadora, i amb moltíssima diferència, és Nintendo. 

En qualsevol cas la PSP té un interessant catàleg que no fa gaire va deixar de rebre títols, i per això ha arribat el moment de dedicar-li una entrada en aquesta secció. Però com acostuma a passar, i per aquest motiu encara té més sentit fer aquestes entrades, la resposta a la pregunta "quin va ser l'últim joc de la PSP?" no és fàcil. Seria, per començar, "depèn".


On va plegar veles abans va ser, curiosament, al Japó. Va ser amb el Winning Eleven 2014, és a dir la versió japonesa del PES 2014, que va sortir el 14 de novembre de 2013.


Atenció, que el primer brasiler (els de blau) del qual apareix el nom és el nostre amic Neymar! Deixant de banda l'anècdota, però, resulta que després han sortit més jocs arreu del món, però aquest va ser l'últim que es va llançar, també en l'àmbit planetari, en format físic.


Si ens n'anem als Estats Units la cosa es complica, perquè per una banda tenim aquest Sweet Fuse: At your side, una novel·la visual del gènere otome que sorprenentment va arribar no només als EUA, sinó també a Europa, respectivament el 27 i el 28 d'agost de 2013. Aquest seria, segons la Wikipedia, l'últim títol de la PSP disponible a les botigues físiques dels Estats Units.


Ja m'explicareu quina és la diferència -no és una petició retòrica-, però resulta que el 15 d'octubre de 2013 va sortir al mercat estatunidenc el Class of  Heroes 2, un RPG que es considera, també a la Wikipedia, l'últim llançament en format físic en aquell territori. No és el mateix que "últim títol disponible a les botigues físiques"? Per a mi, sí. 


Aquí tenim el StreetKix Freestyle, un videojoc de ritme, que va sortir el 7 de gener de 2014 en format digital únicament, i que a la mateixa font consta com a últim títol original


1 any i 6 dies més tard, el 13 de gener de 2015, sortia també en digital el Brandish: The Dark Revenant, que seria l'últim llançament digital nord-americà de la PlayStation Portable, però entenc que en tractar-se d'un remake i la localització d'un títol japonès s'ha fet aquesta distinció d'"original" per al joc anterior.


A Europa ho tenim més clar, tot i que no he trobat cap vídeo del joc en qüestió sense comentaris en àudio de qui el va pujar: es tracta del digital End of Serenity, publicat el 27 d'agost de 2014

Així, recapitulant, l'últim videojoc absolut de la primera portàtil de Sony va ser el Brandish: The Dark Revenant, però el darrer en aparèixer en format físic va ser el Winning Eleven 2014. Amb un catàleg ben nodrit, fins i tot costa determinar quin va ser l'últim dels seus videojocs. 


5 comentaris:

  1. ara que ens ho has dit no saps el pes que em treus de sobre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que sabia que era un tema que inquietava la gent xD

      Elimina
  2. La PSP és una portàtil immortal. Me n'he rigut un munt de cops, però al final li he fotut un munt d'hores (i encara ho faig) i tot i tenir una 3DS gairebé nova de trinca esperant que la peti amb el mig milió de jocs que vaig comprar... segueixo amb la meva PSP. I no jocs emulats, eh? sinó de PSP realment.

    El tema de l'últim joc és realment sorprenent, i el llançament de Brandish demostra que es tracta d'una portàtil molt, molt longeva, tot i que fa anys que els jocs surten molt de tant en tant. Però és que això no és tot: a occident segueix pendent el llançament de The Legend of Heroes: Trails in the sky 2. La gent començava a perdre l'esperança, però al tumblr d'XSEED encara surten reportatges del procés de localització, i està programat, suposadament, pel segon o tercer trimestre d'aquest any 2015... I potser encara ens en queda algun altre de cara al futur, qui sap? Coses com Elminage Original van sortir de sota una pedra sense saber res (i en físic). Al·lucinant!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo, que sóc una mica anti-Sony i ho reconec, no li diria que no a una PSP que em caigués del cel, perquè té jocs exclusius que m'interessen. I al cap i a la fi per a mi totes les consoles continuen vives mentre hi juguem.

      M'estàs dient, però, que em rebentaran l'entrada amb nous jocs? Aaargh! Bé, si no són comercials/llicenciats, no compten en aquest sentit, també se'n continuen fent per a la Mega Drive per part d'estudis petits i independents, però la informació la trec d'una pàgina de la Wikipedia dedicada a aquest tema concret: els últims títols llançats per a consoles no actuals. De fet, al llistat no hi apareixen la 3DS, la PS Vita, la Xbox 360 ni la PS3, i per descomptat la Xbox One, la PS4 i la Wii U, perquè encara han de dir coses.

      Elimina
    2. T'estic dient que, efectivament: et rebentaran l'entrada amb un nou joc que, aquest sí, crec que serà l'últim de la PSP. Trails in the sky és un joc oficial i llicenciat de Falcom que portarà XSEED a estats units de forma oficial. Els retards han sigut tants (em sembla que la primera part va arribar a occident al 2009 o 2010) que ningú s'ho creu ja, però XSEED jura que està realitzant la titànica tasca de traduïr aquest joc amb tantíssim text i que en teoria en menys de sis mesos el veurem a Playstation Network, així que...

      No enterris tant ràpid la PSP!!! :D

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...