Què estàs buscant?

dissabte, 23 de gener del 2016

Els jocs més venuts de la PSP

La PSP és una consola que no tinc, però que respecto. En termes de vendes va ser superada amplíssimament per la Nintendo DS, la seva competència directa, que de fet va arribar a superar la PlayStation 2 com a consola més venuda de la història, durant un temps. Però oferia els millors gràfics disponibles en una consola portàtil i un catàleg ple de títols d'allò més recomanable. 

Amb més de 80 milions d'unitats venudes, i un èxit molt superior al de la seva successora, la PS Vita, no em faria res tenir-la, i en fixar-me en els videojocs més populars d'aquella portàtil veig que els 5 més venuts van ser els següents.


I resulta que, curiosament, el videojoc més venut de la PlayStation Portable, amb 4,8 milions de còpies, va ser un disc exclusiu del mercat japonès, cosa que reflecteix la febre per aquesta saga que pateixen els nipons. 


Es tracta del Monster Hunter Portable 3rd, que forma part de la popularíssima franquícia de Capcom, nascuda a la PlayStation 2 amb el primer Monster Hunter i amb més d'una desena d'entregues, sense comptar spin-offs. Doncs bé, aquest joc en concret va sortir a la venda el 2010, i quan se'n va fer la versió HD per a la PlayStation 3... també es va quedar al Japó.


A continuació, amb 4,66 milions i aquest cop sí llançament a tot el món l'any 2009, tenim el Gran Turismo, que no era remake del primer de la saga, ni la versió tècnicament rebaixada de cap títol de la saga per a les germanes grans, sinó el GT de la PSP. 

Però no patiu, que a diferència del que va passar amb el repàs als 5 videojocs més venuts de la PlayStation 2, aquest cop la llista no està dominada per només dues franquícies: de Gran Turismo no en veurem més. 


Tampoc no us penseu que la saga Monster Hunter serà la que domini en aquest cas, però sí que té, amb el que acabem de veure, un segon joc al Top 5. 

Amb 3,6 milions de còpies venudes, aquest Monster Hunter Freedom Unite, llançat al Japó el 2008 i l'any següent als Estats Units i Europa, se situa tercer amb una proposta que en realitat és una versió expandida de l'anterior Monster Hunter Freedom 2, el setè més venut de la PSP i per tant fora de la meva llista, però per poc. 


Sense tenir la consola, i suposo que no és cap mostra de la meva genialitat analítica inexistent, un dels punts forts de la PSP és el catàleg, com deia més amunt. Però no per les versions portàtils de títols disponibles per a d'altres sistemes -que també-, sinó pels jocs que es van llançar directament per a aquesta màquina, 

És el cas del God of War: Chains of Olympus, publicat el 2008 com a part de la imprescindible saga exclusiva de les consoles de Sony. Amb més de 3,2 milions de còpies se situa com a quart disc més venut de la PSP. Després se'n va fer una versió remasteritzada per a PS3.


El mateix passa amb el Grand Theft Auto: Liberty City Stories, de 2005, que forma part d'una de les meves sagues preferides però falta a la meva col·lecció. Sí, es va portar a la PlayStation 2 l'any següent, però jo sóc molt purista i m'agradaria jugar-hi en PSP, igual que al Grand Theft Auto: Vice City Stories

Doncs bé, aquest títol va col·locar 2,7 milions de còpies i tanca el repàs de 5 que m'havia proposat fer, on hi ha dos videojocs, precisament els dos últims, que segurament em compraria si tingués aquesta consola. 


8 comentaris:

  1. Doncs és una consola molt recomanable que ara es troba a molt bon preu. La tinc des del 2008, me la vaig comprar precisament amb el pack del God of War: Chains of Olympus, un joc més que imprescindible. També tinc de la llista dels més venuts el Gran Turismo, que com a gran seguidor que sóc de la saga, li vaig dedicar un bon munt d'hores.
    Considero que no li he tret massa suc a la consola, ja que entre el catàleg de joies amagades i els mil jocs japonesos desconeguts que té que no he jugat, puc dir que només he rascat la punta de l'iceberg. I ja no diem quan aprofundeixes en temes de pirateria i emuladors de la consola, s'obren un món infinit de possibilitats, que tampoc he aprofitat.

    Per acabar diria que dos sagues que marquen el caràcter i la singularitat d'aquesta consola són Patapon, una genialitat musicoestratègica, i Locoroco; jocs exclusiu de Sony que van donar personalitat i rellevància a la consola.

    Una gran màquina la PSP.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els tindré en compte, també, aquests que dius si mai arribo a tenir la PSP! :)

      Elimina
  2. Una gran consola sens dubte, amb molts jocs de tot tipus de generes. Pero els que mes vaig gaudir especialment van ser els de cotxes. No em sorprenen les vendes de cap dels jocs que poses, nomes les del gran turismo. Va tenir critiques molt roines i realment SI que es una versio retallada del gran turismo 4 de play 2. Tan retallada que tot i incloure els mateixos cirtuits i alguns cotxes extra, no tenia el mode de joc anomenat gran turismo! ni tan sols tenia cap torneig al estil mario kart. El joc era una puta merda en aquest sentit. Nomes podies correr carreres soltes i tampoc tenies acces a totes les marques de cotxes. Cada vegada eixien unes diferents. També estava retallat el numero de cotxes dins d'una cursa. No hi havien mes de 4 a la vegada en cap cas. Una decepcio molt gran i incomprensible, ja que havien fet lo mes dificil que era incloure totes les pistes del 4 i tots els cotxes (mes encara!) i a l'hora de fer uns tornejos de merda no van posar res de res. No hi havia res a que jugar. Nomes correr per correr. Una cagada monumental.

    Si. El tinc original i li vaig dedicar unes quantes hores. Pero ixe va ser el problema. Van ser unes quantes hores, mentres que a la resta dels gran turismo els he dedicat MESOS.

    Els 2 god of war son meravellosos. No nomes son jocs independents (aquesta vegada si) sino que estan al mateix nivell que els de sobremesa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, doncs havia llegit que es considerava una versió no necessàriament portada de la gran. És el que passa quan parlo de jocs que no he provat ni comparat amb altres, que he de treure la informació del que llegeixo, però és clar, si fes entrades només de jocs que conec personalment... aniríem arreglats! :P

      Gràcies per la informació!

      Elimina
    2. Sito, completament d'acord que el Gran Turismo PSP és un joc retallat del Garn Turismo 4 però dir que el joc és una puta merda no hi estic gens d'acord. A mi també em va decepcionar una mica que no hi hagués el mode Gran Turismo però ho entenia perquè en una consola portàtil és un mode, al meu parer, que no li acabava d'escaure; en canvi la correlació de proves i reptes ben implementat que té les trobo tot un encert pel concepte portàtil. I a nivell de cotxes va prou ben servit per poder-lo gaudir.

      Elimina
    3. No veig el problema de ser una portatil. Que li fiquen el mode i que ja siguem els usuaris els que triem si utilitzar-lo o no. No creus? Pero es que ni tan sols van posar cap torneig! I que excusa tens per a aixo? També que es una portatil? Aleshores els mario kart, burnout, o qualsevol joc de cotxes portatil no te cap sentit segons tu?.

      Es una puta merda. En realitat els grafics son increibles. Probablement el millor joc graficament de la psp. Inclos la conduccio es clavada a la de play2. Pero de que serveix aixo si tens que fer curses soltes?

      Aixo em sembla indefensable, la veritat.

      Que conste que t'ho dic amb tot el respecte i estima que te tinc eh? Xd no tinc res en contra de tu, sino de sony. Xddd

      Elimina
    4. Home, que el joc podria estar millor a nivell de possibilitats de joc és indubtable, però d'aquí a dir que el joc és una puta merda em sembla una barbaritat. Jo el vaig gaudir molt i li vaig treure molt suc, potser no arribo a la teva sabiduria per no veure aquestes coses, però és tal com o veig. Jo no he de buscar cap d'excusa per si van posar unes coses o altres, jo vaig aprofitar el contingut que hi havia.

      A més, treus unes conclusions sobre altres jocs de portàtil que en cap moment n'he parlat ni he insinuat res, t'ho has fet tu tot sol.

      Ja sé que parles amb tot el respecte, però en aquest cas veiem les coses molt diferents.

      Elimina
    5. No son concluisons tretes arreu. Tu has dit que com es una portatil, el mode granturismo blablabla. Pero ni tan sols podien haver posat campionats amb per exemple 4 o 5 curses, i suman punts com al mario kart? no se, no hi ha cap excusa... Et crec quan dius que el vas gaudir molt, pero a mi em sembla una burla per al seguidors del gran turismo. T'imagines un mario kart sense cap torneig? clar, molt divertit fer curses soltes, pero despres que? xddd I no parlem de la guarrada de no tenir acces a tots els concesionaris. xdd

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...