Què estàs buscant?

dimarts, 24 de juliol del 2018

Videojocs animats: Battletoads

Que els Battletoads van néixer com a paròdia de les llavors omnipresents Tortugues Ninja no hauria de ser cap notícia ni cap sorpresa per a cap persona coneixedora de la història dels videojocs. No se n'han amagat mai, de la seva inspiració, i tot i que no van obtenir el seu èxit, ni de bon tros, tampoc és que mai els pesés gaire.

Els gripaus antropomòrfics i hipermusculats de la mítica Rare "competien" -tampoc no és que derrotar el que ja era una franquícia molt potent fos l'objectiu principal- amb els batracis de noms renaixentistes però ho feien des del món dels videojocs, i els mancava la presència a la televisió i les joguines que sí que tenien en Leonardo, en Donatello, en Michelangelo, en Raphael i companyia.


En Rash, en Zitz i en Pimple repartien cleques amb el seu estil cartoon i unes extremitats que es transformaven, vivien esbojarrades aventures en pocs però recordats títols, que són el Battletoads (NES, 1991, portat posteriorment a Amiga, Mega Drive, Game Gear, Game Boy -Battletoads in Ragnarok's World- i Amiga CD32, i conegut per la seva dificultat; un altre Battletoads per a Game Boy però diferent, Battletoads in Battlemaniacs (SNES, 1993 i Master System, al Brasil, 1996), Battletoads & Double Dragon (SNES, NES, Mega Drive i Game Boy, 1993), Battletoads Arcade (1994) i l'any vinent en tindrem una nova entrega a la Xbox One i PC.

La competència, només des dels videojocs, era difícil, sobretot quan les Tortugues Ninja també eren presents en aquest mitjà, i a través de molts i aplaudits jocs, com vaig explicar aquí i aquí. Així que també es va intentar a la televisió.



Aquí podem veure'n el pilot sencer, que en realitat no intentava tant competir amb les Tortugues Ninja com aprofitar-se del seu èxit, com farien posteriorment altres dibuixos amb animals antropomòrfics.

La premissa del projecte, escrit per David Wise, que també era el guionista principal de la sèrie clàssica de les Tortugues Ninja, era que tres adolescents que es transformen en aquests gripaus per tal de salvar el professor T. Bird i l'Angelica de la malvada Dark Queen, en el que era una preqüela del primer joc.

Segons la Wikipedia es va emetre el cap de setmana d'Acció de Gràcies de 1992, però no va passar d'aquesta fase i no es va convertir en una sèrie, tot i que es va posar a la venda un VHS amb el capítol al gener de 1994, curiosament tard. No se'ns explica per què la seva història va acabar d'aquesta manera, però podem suposar que els seus estàndards de qualitat es van considerar insuficients.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...