Què estàs buscant?

dissabte, 8 de juny del 2019

Jocs que no van sortir del Japó: Donald no Magical World

Buscant algun títol per fer una nova entrada d'aquesta secció que tinc força abandonada n'he vist un que m'ha cridat molt l'atenció, i que em descol·locava, perquè no és que em consideri un expert en els videojocs de Disney i la seva existència -que no m'hi considero ni ho soc-, però és que ni em sonava.

Tanmateix, hi havia un motiu per a aquesta sorpresa: el joc exclusivament japonès que protagonitza l'article d'avui, llançat per a la Game Gear del país dels milers de màquines de venda automàtica i els trens puntuals de debò, té un Donald al títol, però no és el que ens pensem.


De pas, aprenem una cosa més: la mascota de la cadena d'hamburgueseries de menjar ràpid McDonald's, en Ronald McDonald, al Japó es diu Donald McDonald, un lleuger canvi de nom que s'explica, per exemple, aquí

Doncs bé, el joc té el nom de Donald no Magical World, és a dir "El món màgic d'en Donald", desenvolupat per SIMS (empresa formada per Sega i Sanritsu), va sortir el 1994 per a l'única portàtil de Sega i, com podem veure, el seu protagonista no és pas l'ànec rondinaire i amb el cul a l'aire que ha protagonitzat uns quants videojocs, sinó el pallasso més famós del món, amb el permís dels de Micolor. 


Es tracta d'un títol de plataformes, com podem veure al vídeo, en què controlem el mateix Ronald (Donald) McDonald, raó per la qual se l'ha comparat amb el McDonald's Treasureland Adventure, de la Mega Drive i de 1993, que en aquest cas sí que va sortir de l'arxipèlag nipó i que signava la prestigiosa Treasure, que el cert és que va col·laborar una mica en el de la Game Gear.

Hi ha diferències en la jugabilitat, el disseny dels nivells i la història, però sí que s'assemblen més que no pas amb el Donald Land de la Famicom (un altre exclusiu japonès), en què el protagonista era el mateix. 

Al Donald no Magical World la nostra missió és rescatar els amics del protagonista, en Hamburglar, en Grimace i la Birdie, que un mag s'ha endut perquè han obert una caixa en què clarament deia que no s'havia d'obrir. Recorrem diversos nivells (quatre zones dividides en quatre pantalles cadascuna) amb l'ajuda d'un paraigua, que ens permet planar i atacar els enemics. 


No té mala pinta, i sembla un bon joc, passa que desconegut perquè no va sortir d'allà i perquè la Game Gear, reconeguem-ho, no va aconseguir rivalitzar gaire seriosament amb la Game Boy, i no té en absolut mal catàleg, però això va com va.

És una llàstima que el joc sigui tan difícil de trobar actualment, amb preus molt elevats a eBay precisament per això, i també que es quedés al seu país d'origen segurament per una decisió d'última hora: si el cartutx es posa en una consola occidental, tant el títol, que és Ronald in the Magical World, com els textos del joc, surten en anglès, de manera que estava preparat per sortir a l'exterior. 





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...