Què estàs buscant?

dimecres, 2 de desembre del 2020

Malalts dels videojocs: Tatuatges de Monkey Island

Les aventures gràfiques m'agraden. Un altre tema és que sigui prou espavilat per completar-les sense ajuda, o que hagi jugat a gaires més enllà de provar-les. Però de les poques que m'he acabat quan escric aquestes línies, n'hi ha una que és la primera entrega d'una saga molt estimada per la comunitat videojoquística, i que enguany ha fet els 30 anys. 

Doncs bé, avui volia homenatjar aquesta saga, Monkey Island -de la qual ja tinc totes les entregues, però sense jugar llevat de la primera-, amb un recull de fotos de tatuatges que he trobat i que demostren l'enorme popularitat que té l'obra de Ron Gilbert, Tim Schafer i Dave Grossman.


Comencem, òbviament, amb un exemple de la imatge pixelada d'en Guybrush Threepwood, nom emblemàtic com pocs, i protagonista de la saga, que apareix a l'avantbraç d'aquesta persona. 


També el veiem, amb un disseny més modern i extret del canvi a un estil més de dibuixos animats que no pas pixelat, que tindria lloc a partir del tercer joc de la saga, The Curse of Monkey Island, en aquesta imatge de bust acompanyat pels entranyables caníbals que es troba a l'illa que dona nom a la saga.


En tenim un altre protagonitzant un tatuatge en solitari, i en aquest cas és en Pineapple Head, que apareix també al tercer títol de la franquícia. 


Ara bé, fent una ullada a Google Imatges, tot i que la sensació ja la tenia abans, sense ser en absolut cap expert en la saga, queda clar que el personatge més popular, amb diferència, és el pirata LeChuck, el capità pirata zombi que és el principal enemic d'en Guybrush. 


Deu ser d'aquells casos en què el dolent és el personatge més estimat, cosa que sempre m'ha semblat curiosa, i posa en LeChuck a l'alçada d'en Darth Vader o en Voldemort. No hi ha dubte, sigui com sigui, que és carismàtic, i la quantitat de tatuatges en què surt, i el seu grau d'elaboració, en són la prova.


Aquest, per exemple, és espectacular, i no precisament discret. No sorprèn, perquè es tracta d'un dels dolents més estimats de la història dels videojocs, amb la flexibilitat que té a l'hora de mostrar-se des de la seva condició de no-mort i les situacions humorístiques que provoca.


Aquí en tenim un altre exemple, acompanyat a l'altra cama (?) pel famós mico de tres caps que forma part del lore de la saga. 


En Guybrush el veiem menys, però volia destacar-ne aquest tatuatge en forma de ninot de vudú, que podem veure també a la portada del segon joc, Monkey Island 2: LeChuck's Revenge.


Els tatuatges que més m'agraden, però, són els que mostren escenes més grans, en aquest cas una representació de l'illa, amb en LeChuck i en Guybrush en ple duel, que com veiem dona la volta al braç? O és una cama?


Acabo amb aquest, que és clarament un braç, que també crida molt l'atenció per la composició, els colors i la grandària que té, i que és una mostra més -però força espectacular- de la popularitat de Monkey Island, probablement la saga d'aventures gràfiques de PC més important de la història.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...