Què estàs buscant?

dilluns, 15 de novembre del 2021

Accessoris: Miya 2000

Feia molt de temps que no parlava d'accessoris en aquest blog. Més d'un any, de fet. Però m'agrada dedicar aquestes entrades a perifèrics curiosos, si pot ser poc coneguts, i aquesta limitació fa que ja no sigui una secció de les habituals.

Avui, però, parlo d'un accessori que vaig descobrir fa uns mesos i que poso la mà al foc que no us comprareu, llevat que sigueu col·leccionistes professionals, perquè només funciona amb un joc.

De perifèrics estranys o molt específics, i normalment poc fiables, n'hem vist uns quants al llarg dels més de 12 anys que aquest blog ha estat en marxa, com ara el bat de beisbol de la Mega Drive i la Super Nintendo, però avui canviem d'esport i de consola per parlar del Miya 2000, un curiós aparell pensat per jugar a un únic videojoc.

Fabricat el 1991 per Miya Epoch, companyia especialitzada en simuladors de golf casolans i en tecnologia de pesca, es va dissenyar per jugar al Jack Nicklaus' Greatest 18 Holes of Major Championship Golf, videojoc de 1988 que havia sortit per a múltiples sistemes, entre els quals la NES, l'escollida per a l'ús d'aquest perifèric, encara que la versió del títol per a la 8 bits de sobretaula de Nintendo havia arribat dos anys abans que l'aparell, així que la seva creació donava per feta una fidelitat del públic a aquell títol concret que podríem qualificar d'exageradament optimista. 

Aquí teníem un vídeo del joc, que no sembla especialment atractiu ni en gràfics ni en agilitat del desenvolupament de les partides, si voleu que us doni la meva opinió del poc que he vist. Sembla que les versions per a microordinadors van ser aplaudides, però que la conversió a consola no hauria aprofitat la potència del nou sistema.

El Miya 2000 detecta la força del swing que fem amb el pal que incorpora i amb el qual colpegem una pilota que jo em pensava que seria com les de futbol de les recreatives i les fires, que mesuren la força però no surten disparades, però a la imatge que veurem a continuació -i en el fet que hi hagi dues boles més de recanvi- se suggereix que potser haurem de protegir una mica la nostra sala d'estar.


Per si no es veu, que podria ser, a la fotografia de la dreta de la capsa hi ha una xarxa perquè no hàgim d'estar contínuament reemplaçant els vidres del balcó ni provoquem accidents de cotxe en els pitjors dels casos.

En fi, per tal de funcionar, s'ha de connectar als dos ports de comandament de la consola, i tenir un comandament normal connectat al seu torn al Miya 2000, perquè amb ell ens mourem pels menús i farem totes les accions que no siguin el moviment físic amb el pal.

Malauradament no he trobat informació sobre quin preu tenia, si va sortir a Europa o no, i quina és la seva valoració actual al mercat de segona mà, perquè ni tan sols filtrant per articles venuts l'he trobat. Que existeix, però, sembla indiscutible. 

Sigui com sigui, i sense haver trobat informació sobre la qualitat de la resposta del perifèric, és un precedent, basat en una tecnologia totalment diferent, dels controls per moviment que ens permetrien jugar a videojocs de golf movent el cos, primer a la Wii amb el Wii Sports i actualment al Mario Golf Super Rush, a la Switch. Doncs bé, la idea de fer l'experiència golfística dels videojocs més immersiva que amb un pad ve, com podem veure, de lluny.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...