Què estàs buscant?

dissabte, 10 de març del 2012

Sexe i publicitat de videojocs

Fa uns quants dies vaig fer una entrada sobre la publicitat retro dels videojocs a les revistes, un tema que sempre m'ha interessat perquè desprèn nostàlgia com n'hi ha pocs, però d'aquella idea en vaig treure una altra, que és la que tocaré avui: el sexe a la publicitat dels videojocs com a reclam.


Aquest s'ha de dir que està ben trobat, una manera interessant de publicitar un sistema, el 32X, que va fracassar i va posar la primera o la segona pedra per a la caiguda en picat de la imatge de Sega com a companyia. Està en la línia de la publicitat agressiva que ja havíem vist i alhora recupera en part els anuncis escandalosament sexuals que també havíem comentat al bloc i que, com que ja havíem tocat, no recuperarem ara (és a dir, seguiu l'enllaç si voleu, perquè val la pena).


I com per desgràcia no podia ser d'una altra manera, en els anuncis que fan servir el sexe com a reclam la majoria de vegades hi ha implicada una dona ensenyant més pell del que és estrictament necessari per a explicar coses del joc, com passa amb aquest anunci del Davis Cup World Tour de la Mega Drive, de 1993.


Sega va continuar fent coses així i aquí tenim un desplegable que no és de la Playboy, però gairebé: és un anunci de 1996 de la meva estimada Saturn, on podem veure unes quantes pantalles de jocs i, al fons, una dona despullada

El text diu així: "(Per si no te n'has adonat) hi ha una bella dona despullada en aquesta pàgina", i més avall "Quan tens una Sega Saturn amb triple processador de 32 bits tota la resta és indiferent". Lleig, però era un intent de Sega de destacar respecte a la competència, formada per Sony i Nintendo, que ja se l'havia menjat a aquestes alçades.


Aquí el tema del sexe és gratuït, però té una micona més de sentit: ens recomanen jugar al Tomb Raider en una pantalla plana, i aquí hi ha un contradictori joc amb una part de l'anatomia de la Lara Croft, que no és precisament plana, destacant en una pantalla plana. A més de lletja, la publicitat és enganyosa. 


Aquest de la Neo Geo fa servir el sexe com a reclam, sí, però d'una manera més ben trobada, perquè teòricament reflecteix una "realitat" i ho fa d'una manera humorística. Ara, és un mite, un tòpic: ni tots els homes deixen de fer cas a la seva parella per tal de jugar als videojocs ni totes les dones els prohibeixen jugar.


Us recorda, aquest anunci del Gex 3 de 1999, cap imatge d'alguna estrella del pop germana de cert Rei del Pop ja desaparegut?


Dels anuncis polèmics del Soul Calibur V (2012) ja en vaig parlar, però ho torno a fer ara perquè aquesta tercera variant no la vaig posar llavors (no la coneixia) i aprofito per fer-ho ara i recordar que la nova entrega de la popular saga de jocs de lluita amb espases de Namco ha incidit aquest cop en la voluptuositat de les seves lluitadores i un vestuari que l'optimitza al màxim. 


Parlant de lluitadores femenines i d'optimitzar al màxim no podem deixar de banda la saga de lluita Dead or Alive, que ja va protagonitzar una entrada en aquest sentit però que ara torno a esmentar per tal de compartir aquest vídeo que deixa ben clara quina és la intenció del Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball de la Xbox. Tal com diu l'anunci, "juga amb amics... o juga amb tu mateix". No "tu sol", no. "Amb tu mateix".


Aquest és del Guitar Hero World Tour: calia que la model Heidi Klum l'anunciés en roba interior? Segurament no, però segur que va ajudar a difondre l'existència del títol entre aquells que no eren fans de la franquícia. Ara en veurem un de totalment gratuït:


Del Mx vs. ATV Untamed, un joc de curses de muntanya de 2007 que s'anuncia amb aquest espot que esprem al màxim la idea del "versus" amb la "genial" idea que hem vist. Però el que va anar més lluny, tant en el tracte denigrant a la dona (i que consti que totes les que hem vist són models o actrius que hi van participar voluntàriament) com en les zones mostrades, va ser aquest:


Ja l'havíem vist a l'entrada sobre videojocs polèmics protagonitzat per les dues entregues del Juiced, però he trobat interessant acabar l'article d'avui amb aquest vídeo per tal de donar un exemple més del sexe com a reclam en la publicitat dels videojocs. I no hem parlat de cap videojoc que contingués sexe en si mateix, que n'hi ha uns quants, sinó d'anuncis que el fan servir de manera injustificada. 








1 comentari:

  1. Jajaja! El del Cybernator de NeoGeo és "la polla" (amb perdó), molt bo!

    I els primers de Tenis i de Saturn crec que els creatius eren molt fans de la Playboy...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...