Què estàs buscant?

dissabte, 23 de febrer del 2013

Cinema i videojocs: Cool World

Potser no us en recordeu, i seria ben normal perquè va ser un fracàs comercial i de crítica, però el 1992 es va estrenar una pel·lícula que barrejava imatge real i dibuixos animats, com Qui va enganyar a Roger Rabbit?, anomenada Cool World, protagonitzada per en Brad Pitt i la Kim Basinger. I sí, se'n va fer un videojoc.



Va aparèixer entre 1992 i 1993 per a diversos sistemes, entre els quals l'Amiga, que és la versió que hem vist. En aquest cas es tracta d'un títol de plataformes, com també passava a les versions que veurem tot seguit.


En aquest cas, el de l'Atari ST, no he trobat cap vídeo del joc per dins, però aprofito per a posar-ne la introducció animada. 


També la podem veure a la versió per a MS-DOS, i suposo que el mateix es pot dir de la versió per al Commodore 64, del qual només he trobat un vídeo sobre la seva sempre superior banda sonora.


Però no us penseu que no va passar per les consoles en el sentit tradicional de la paraula, perquè com podeu veure també va sortir per a la Gameboy. I la cosa no s'acabaria aquí, el que passa és que els dos títols que ens queden són diferents, com veurem ara:


Aquest és el de la NES, amb un so inconfusible, però tot i així no crec que sigui tan diferent de les versions per a ordinadors i Gameboy. Tot i així va ser un llançament exclusiu dels Estats Units, el 1993. Acabarem amb un que sí que es considera força diferent:


És el de la Super Nintendo, llançat el 1992, que és l'únic on el protagonista és en Jack Deebs, el dibuixant que a la pel·lícula interpreta en Gabriel Byrne, mentre que en tots els altres es controlava el detectiu Frank Harris (Brad Pitt al film). 

A més, encara que és de plataformes té més elements d'aventura que no pas els dels ordinadors, la Gameboy i la NES. Tots van ser distribuïts, això sí, per Ocean, però el de la SNES va ser desenvolupat per Painting by Numbers, els d'ordinador i Gameboy per Twilight i el de la NES per la mateixa Ocean. 




1 comentari:

  1. Crec que he probat alguna versió emulada (en concret, les d'Atari ST -tot hi que no recordo l'espectacular intro- i la de NES) i em semblava un joc extrany i poc atractiu...però tampoc he vist la peli (em sonava que sortia la Kim Bassinger dibuixada, però no sabia que també estava el Brad Pitt)

    Per lo que he vist, si torno a jugar a alguna versió, buscaré la de Super que sembla més interessant.

    En tot cas m'ha semblat curiós, molt curiós...

    Salutacions!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...