Què estàs buscant?

dimecres, 27 de juliol del 2011

Accessoris: Sufami Turbo

Fa més d'un any i mig vaig parlar d'un curiós accessori de la NES que es deia Aladdin Deck Enhancer, i avui recupero la secció dels accessoris, que no toco gaire perquè ja no en trobo pràcticament mai cap digne de ser comentat, per parlar d'un concepte molt semblant, però per a la Super Nintendo: el Sufami Turbo.


La idea és la mateixa: abaratir els costos de producció dels cartutxos (i que repercutís en el preu final dels jocs, cosa que si fos al nostre país, per exemple, no passaria), però mentre que el de la NES, que era de Codemasters, no va rebre el recolzament de Nintendo, el Sufami Turbo, de Bandai, sí que el va aconseguir, amb la condició que Bandai s'encarregués de tot el procés de fabricació i posada a la venda i la Gran N no hi hagués de posar ni un ien.

L'aparell consistia, com es pot veure a la foto, en un accessori que s'introduïa a l'entrada per a cartutxos de la Super Famicom (perquè no va sortir del Japó) i, al seu torn, tenia dues entrades per als minicartutxos, que eren el format del Sufami Turbo.


Dels pocs jocs que van sortir en aquest format (13, en total) un era aquest Sailor Moon Sailor Stars Fuwa Fuwa Panic 2, un parent dels Puzzle Bobble. També n'hi havia un d'en Shin-chan, un de Gegege no Kitarô, 6 de SD Gundam: Generations, i sense formar part de sagues tenim el SD Ultra Battle: Ultraman Legend, el SD Ultra Battle: Seven Legend, el Poi Poi Ninja i el Gekisô Sentai Carranger: Zenkai Racer Senshi. Tots plegats (menys el Poi Poi Ninja) estan basats en sèries d'anime o d'imatge real típicament japoneses, i que l'aparell fos de Bandai no és pas casualitat. 

No en van sortir més, i fins i tot n'hi va haver un, el Tetris 2 + Bombliss, que no va arribar a veure la llum en aquest format, sinó que va acabar sortint en cartutx estàndard. L'experiment no va passar d'aquí, però queda com a curiositat en si mateix i per una de les seves característiques: molts dels jocs es podien col·locar al Sufami Turbo alhora (de dos en dos, s'entén) i compartien dades, però sempre que fossin de la mateixa saga. Per exemple, els SD Gundam, però no el Crayon Shin-chan, que anava per lliure. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...