Què estàs buscant?

diumenge, 23 de febrer del 2014

L'ovella negra: Donkey Kong Jet Race

Si en Donkey Kong és un dels personatges més emblemàtics de la història no només de Nintendo, sinó dels videojocs, és pel seu innegable carisma però evidentment també per haver protagonitzat en un munt de títols de qualitat. Tanmateix, si fem una ullada a GameRankings, veiem que n'hi ha un, un de sol, que no va arribar ni a l'aprovat, el que seria l'ovella negra de la família i, per tant, candidat a protagonitzar una entrada d'aquesta secció.


Estem parlant del Donkey Kong Jet Race, que va sortir per a les Wii japoneses i nord-americanes el 2007 amb el nom de Donkey Kong Barrel Blast i que als europeus i els australians ens va arribar el 2008. Inicialment concebut com un títol per a la Gamecube on s'haurien fet servir els mítics bongos com a controls, és un videojoc de velocitat humorística, una mena de Mario Kart o, ja que hi ha referents directes, un Diddy Kong Racing, però amb un resultat completament diferent.


En aquest joc, com és habitual al gènere, hem de triar un personatge i intentar quedar primers tot vencent els nostres rivals, si cal amb males arts. S'accelera remenant alternativament el Wiimote i el Nunchuk (la idea inicial era picar els bongos), se salta aixecant-los alhora i s'ataca els contrincants amb moviments dels comandaments, que també permeten llançar objectes.

Sembla, però, que els controls no acabaven d'anar massa bé, i a sobre el propi joc guiava els personatges, que no s'havien de preocupar per sortir-se de la pista, sinó només de quedar primers i atacar els altres. 

Els gràfics tampoc no van acabar de seduir la crítica, que a sobre tenia ganes de fer servir uns bongos que al final se li van negar, els circuits no van impressionar i la sensació de velocitat era pràcticament inexistent, de manera que tant a GameRankings com a Metacritic el Donkey Kong Jet Race té una nota mitjana de menys de 50 sobre 100, súmmament indigna d'un títol de la franquícia a la qual pertany. Potser és perquè del seu desenvolupament no se'n va encarregar Rare, companyia que tants i tan bons títols del personatge ens ha ofert al llarg dels anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...