Què estàs buscant?

dijous, 24 de juny del 2021

Portades: Sonic the Hedgehog

Benvingudes i benvinguts a una nova secció del blog, un naixement que com sempre dic va molt bé per mantenir viu aquest lloc on parlo de les coses que m'interessen sobre els videojocs sobretot retro, i que després de 12 anys i escaig necessita anar-se renovant perquè si no, a més d'a vosaltres, també m'avorrirà a mi. 

En fi, aquest nou tipus d'entrada estarà dedicat a comparar portades de videojocs segons la regió. Sempre hi ha diferències, encara que sigui amb els logos o els marcs emprats per segur un estil regional, però aquí el que veurem seran aquelles portades en què la il·lustració en si canvia més. 

Com no podia ser d'una altra manera, ja que ahir -respecte a la publicació d'aquesta entrada- se celebraven els 30 anys del llançament del Sonic the Hedgehog als Estats Units, un 23 de juny de 1991, inauguro la secció amb una comparativa de les portades d'un dels jocs més emblemàtics de la Mega Drive, i sens dubte revolucionari, a més d'un dels meus preferits.

Aquesta portada, però, és l'europea, que és la que vam conèixer tots nosaltres, i ja n'havia parlat quan li vaig dedicar una entrada al senyor que va fer-ne el disseny, l'Akira Watanabe. M'encanta la imatge d'en Sonic feta amb aerògraf, i també aquest fons amb el Dr. Robotnik, la Flicky i el conill Pocky, que tot i així no treuen gens de protagonisme a la mascota de Sega

No és, però, la que es va veure primer al món, ja que als territoris de l'estàndard PAL va sortir al juliol de 1991

La primera de totes, la que podien tocar per primer cop els usuaris estatunidencs de la Mega Drive, allà Genesis, al dia de la revetlla de Sant Joan de 1991, va ser aquesta altra, també icònica perquè, com a mínim, l'hem vist en pòsters, enganxina i tota mena de material promocional com a mínim una vegada.

Amb un posat més trapella i propi de la imatge que Sega of America volia donar a la nova mascota de la companyia, i elements de Green Hill Zone al fons, aquest disseny també té el seu encant i és obra de l'il·lustrador Greg Martin, que va morir fa uns anys, i que potser tindrà una entrada dedicada a la secció corresponent. 

Acabem amb la portada japonesa, per a un mercat on el joc va sortir el 26 de juliol de 1991, i on podem veure que la imatge d'en Sonic és la mateixa que l'europea, per tant obra d'Akira Watanabe, tot i que està desplaçat a la dreta i dona força protagonisme als rètols, en el que es coneix com a "estil MTV", molt cridaner i impactant.

Hi afegia, curiosament, text com "The most famous hedgehog in the world" (eren uns visionaris), i a la part de sota, al costat del logo de Sega, un interessant missatge: "Don't just sit there and waste your precious time. When you want to do something, do it right away. Do it when you can. It's the only way to live a life without regrets". Què té a veure això amb el tema del videojoc o les seves mecàniques? Ves a saber.

Quina és la vostra preferida? Sigui quina sigui, és d'aquelles portades que commouen, almenys a mi, pel que va representar i encara representa aquesta llegenda indiscutible dels videojocs.



5 comentaris:

  1. Em sembla molt bona pensada. Una secció que pot donar molt de joc, ja que no sempre les caràtules PAL tenien el disseny més encertat.
    En aquest cas però, a mi em sembla que si que l'és. Un clàssic entre els clàssics. No acabo d'entendre els colors de la bandera d'Itàlia de la versió Japonesa. (Voldria dir que era el Mario de Sega??) Jajajaja...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari! Doncs sí, espero que doni joc, com sempre que creo una secció nova, perquè és l'única manera de mantenir viu el blog.

      Hi estic d'acord, la caràtula PAL és la meva preferida. Espero que en properes entregues puguem analitzar més portades diferents, i crec que en cada cas s'endurà el premi un territori diferent.

      Elimina
    2. Bon detall, el de la bandera italiana, per cert!

      Elimina
  2. Jo crec que em quedo amb la versió PAL, no sé si per nostàlgia o perqué, pero sense fer-li un lleig a la resta, es la que més m'agrada.

    A mi també em conmouen, em porten molts bons records aquestes portades i hi ha dies que trec les capses del prestatge només que per fer-lis un cop d'ull i tornar al passat per una estona :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és la millor!

      Doncs jo això que dius de les caràtules de vegades també ho faig, i em sorprèn perquè tot i tenir-ho tot catalogat en excel, de vegades penso "buah, no recordava que aquest el tenia", i el somriure no me'l treu ningú.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...