Què estàs buscant?

dimecres, 11 de setembre del 2013

Jocs que no van veure la llum: Kimba, el lleó blanc

Suposo que tots i totes recordeu o heu sentit a parlar alguna vegada de Kimba, el lleó blanc, uns dibuixos animats protagonitzats per un lleó blanc anomenat Kimba (el títol en català era prou descriptiu) que van fer en alguna de les cadenes de Televisió de Catalunya fa molts anys. 

Doncs bé, aquella sèrie de 1965-66 (a casa nostra molt més tard, evidentment) era una de les moltes adaptacions animades que va tenir el llegendari manga d'Osamu Tezuka Jungle Taitei ("L'Emperador de la Jungla"), i també va passar a la història com la primera sèrie d'animació japonesa en color. 


Va ser una sèrie amb una gran acollida als Estats Units, país que la va posar, de fet, en marxa, i amb el temps causaria influències com l'arribada de la conegudíssima The Lion King, de Disney, el 1994, encara que hi ha molta polèmica i diferents versions sobre el que va passar. El cas és que hom podria pensar que, atesa la importància d'aquesta obra, se n'haurien fet videojocs, i resulta que no. 


Naturalment en aquest bloc no parlo de videojocs que m'hauria agradat que es fessin ni em pregunto per què no se'n van fer d'altres (de vegades és a la inversa: per què se n'han fet sobre determinats temes o franquícies és una pregunta que em faig a la secció corresponent), i si avui parlo de Kimba, el lleó blanc és perquè sí que se n'estava fent un, però es va cancel·lar.

Segons la pàgina d'on he tret la informació sobre aquesta qüestió, havia de ser per a la Famicom, la NES japonesa, i s'hauria basat en la sèrie de 1989. El joc havia de sortir entre 1990 i 1991, se n'havia encarregat la prestigiosa Taito i la mateixa companyia havia distribuït material promocional on el videojoc apareixia entre els propers llançaments per a la 8 bits de Nintendo, però aquest plataformes d'acció on hauríem pogut controlar el lleó protagonista mai no va veure la llum.


A mitjan anys 90 es va tornar a intentar, però aquest cop per a la Nintendo 64. Als qui seguien les informacions del desenvolupament del joc els devia caure la bava, perquè hi estaven participant fins i tot el creador d'en Mario, en Shigeru Miyamoto, i el seu equip.

El vídeo que hem vist es va poder veure per primer cop a la fira Nintendo World de 1996, llavors anomenada Shoshinkai, i un temps després es va dir que sortiria a la venda el 1999 i que tindria una expansió per al 64DD. Però tot plegat es va desinflar quan el 1998 el mestre Miyamoto va avançar que la cosa no anava gaire bé, sembla que per desavinences amb Tezuka Productions, i poc després es va fer oficial la cancel·lació del projecte, amb la qual ja eren 2 els videojocs d'en Kimba que no veien la llum per poc.

Després d'allò només hi ha hagut diversos rumors, com ara un possible joc per a la Gamecube, però res de res. Si volem veure en Kimba (Leo en realitat al manga original) ens haurem de conformar amb els cameos que fa en alguns videojocs de l'Astroboy que va llançar Sega —que ara té els drets per a fer jocs basats en obres del Déu del Manga— durant la primera meitat dels anys 2000.



1 comentari:

  1. Curios l'història d'aquesta sèrie. Recordo perfectament el personatge de Kimba i haver vist algún episodi però mai havia llegit o escoltat que havia tingut dos intents frustrats de videojoc.
    Pensant-ho fredament, tenia molt potencial d'haver sigut un éxit en ventes.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...