Què estàs buscant?

diumenge, 4 de març del 2012

Recomanació personal: Sonic Generations

Allò que es promet és deute i fa uns dies vaig dir, tot parlant del Sonic-16, que quan m'acabés la modalitat història del Sonic Generations en faria una entrada, i ara que ho he aconseguit ha arribat l'hora. Ja ho diu el títol, és una recomanació que us faig personalment, i de pas serà una mena de ressenya perquè en parlaré amb una mica de profunditat.


Des que es va saber que sortiria aquest joc l'excitació va néixer en mi i l'esperava amb candeletes, certament hi havia molta expectació perquè barrejada amb l'escepticitat després de diverses decepcions amb el personatge des que Sega no fabrica consoles hi havia moltes esperances en aquest títol que havia de celebrar els 20 anys d'en Sonic. I al novembre arribava, per fi, per a Xbox 360, Playstation 3, PC i uns dies més tard Nintendo 3DS.


El tràiler reflecteix perfectament el que és el Sonic Generations: un títol en què un misteriós enemic ha estat potinejant amb l'espai temps i captura els amics que en Sonic ha anat fent al llarg de les seves dues dècades de vida i obliga el protagonista a repassar algunes de les pantalles més emblemàtiques dels títols de la seva història.


En aquesta hi ha jugat tothom, és Green Hill Zone del primer Sonic the Hedgehog, que és en 2D de tota la vida. Però el joc consisteix en repassar, com dèiem, pantalles mítiques de la franquícia Sonic... amb el Sonic de sempre, el clàssic i mut, i també el modern, el dels jocs en 3D que van començar a sortir a finals dels anys 90 i amb càmera des del darrere. 


Aquesta és la versió moderna, que no és exactament la mateixa que l'anterior però amb una altra perspectiva. Naturalment té els seus propis elements i està dissenyada (o adaptada) per a aquest Sonic amb habilitats diferents del clàssic, però és evident que el món de Green Hill Zone s'ha reflectit aquí fidelment.

D'aquesta manera, el Sonic clàssic i el modern han d'anar superant respectivament l'acte 1 i l'acte 2 de les zones que recupera aquest joc, cosa que permet que tots dos Sonics passin per móns que no "coneixien" d'abans, i ens donarà un punt de vista 3D de pantalles que sempre havíem vist en 2D i viceversa, un dels molts al·licients del joc.

  • Green Hill Zone (Sonic the Hedgehog)
  • Chemical Plant (Sonic the Hedgehog 2)
  • Sky Sanctuary (Sonic & Knuckles)
  • Speed Highway (Sonic Adventure)
  • City Escape (Sonic Adventure 2)
  • Seaside Hill (Sonic Heroes)
  • Crisis City (Sonic the Hedgehog (2006))
  • Rooftop Run (Sonic Unleashed)
  • Planet Wisp (Sonic Colors)

Aquesta és la llista de les zones, 9 en total, que multiplicades pels dos actes ens dóna un total de 18 pantalles, a primera vista poques. Certament en podrien haver estat més, es troben a faltar alguns jocs com el Sonic the Hedgehog 3 i els escèptics que van deixar de creure en la franquícia amb experiments fallits com el Sonic de 2006 o el Sonic Unleashed deuen estar pensant per què coi s'havien de recuperar pantalles d'aquests jocs.


Aquí teníem el Sonic clàssic en una pantalla precisament del Sonic de 2006, Crisis City. Jo tinc aquell joc, però no hi he jugat gaire. Ara, a Sonic Generations és una de les pantalles que més m'han agradat, i pel que en diu la gent i pel que es veu els problemes que tenien aquests jocs han estat corregits en la nova versió, la jugabilitat de la qual és una delícia. I al cap i a la fi no deixen de ser part de la història de la mascota de Sega.



I pel que fa a l'aparentment escassa durada del joc, s'ha de dir que està compensada per un altíssim component rejugable. No només podrem repetir les pantalles per tal d'obtenir una puntuació més bona, sinó que també podrem cercar els anells vermells (5 a cada acte) i superar els desafiaments que ens anirem trobant per l'original mapa del joc.

Alguns d'ells ens fan enfrontar-nos o col·laborar, segons el cas, amb els amics que anem rescatant cada cop que superem una zona, com passa al vídeo que he posat, que correspon al desafiament d'en Sonic amb l'Espio, personatge que va debutar al Knuckles Chaotix del 32X. Però també n'hi haurà que ens obligaran a guanyar el nostre doble, a mantenir un únic anell per tota la pantalla o a fer rebotar un cartellet de final de pantalla, entre altres curioses propostes.



Els desafiaments tenen diverses funcions: una d'elles és la d'aconseguir les tres claus que obriran les batalles amb el Dr. Eggman (antigament Robotnik), i una altra és anar-nos donant habilitats i cançons extra, que serviran per a fer un homenatge als jocs de la franquícia que no apareixen a Sonic Generations, encara que sigui només musicalment. Una interessant característica que ens permetrà jugar les pantalles amb qualsevol de les músiques que hàgim aconseguit.

A més, els punts que aconseguim en repetir pantalles ens permetran comprar més habilitats, que podrem activar o no a l'hora de tornar a provar sort als diferents actes, i fins i tot comprar la possibilitat de jugar al Sonic the Hedgehog original!



Amb aquest vídeo faig dues coses: una ensenyar que és el primer joc de la saga que inclou àudio en castellà (cosa que personalment se me'n fum però l'he de dir), però a més es pot triar entre diversos idiomes, un d'ells el japonès, des del menú del joc. Sense haver de tocar res de la configuració de la consola, que pot semblar una obvietat però malauradament la immensa majoria de vegades no és possible, sense anar més lluny no es pot fer a Batman: Arkham Asylum ni Batman: Arkham City. Un altre punt a favor d'aquest esplèndid joc.

L'altra cosa que volia fer amb el vídeo era presentar la història, l'argument, la premissa d'aquest Sonic Generations que buscava una excusa per a justificar que el joc repassi tota la història de l'eriçó blau i trobo que ho aconsegueix força bé. Acabaré amb les meves valoracions, si us sembla bé, sobre els punts forts i els punts febles del títol:

A favor:
  • Una delícia per als fans d'en Sonic, tant els oberts de mires com els que no en volen saber res per culpa d'algunes entregues deficients
  • Una meravella jugable tant pel que fa a la diversitat de pantalles com pel control
  • Compensa l'aparentment curta durada amb un alt component rejugable
  • És un títol divertit i la seva dificultat, que depèn del disseny (el tipus) de les pantalles, va en augment d'una manera equilibrada
  • Inclou el Sonic the Hedgehog original com a extra desbloquejable
En contra:
  • Podria haver estat una mica més llarg, que no és que no ho sigui, però un parell de zones més no li haurien sobrat pas.
  • Es troba a faltar la representació d'algun títol, com el Sonic 3
  • No podem controlar cap dels amics d'en Sonic, tot i que s'entén que el protagonisme el tinguin els dos Sonics
  • Una lleugera però visible i inexplicable pixelació a les escenes animades

En fi, és un joc que m'ha agradat molt, que encara he d'esprémer del tot i que no s'hauria de perdre cap fan d'aquesta llegenda els videojocs com és la mascota de Sega. I trobo que en general la crítica especialitzada li ha donat una puntuació mitjana massa baixa, però per desgràcia els fans de la companyia sabem que sempre ha estat així.   










1 comentari:

  1. Genial la ressenya, m´ha agradat molt i comparteixo aquest gust per la saga SONIC :) Aniré mirant el blog, es veu molt interessant.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...