Què estàs buscant?

dijous, 8 de març del 2012

Heroïnes dels videojocs

Avui és el Dia de la Dona (repetiré aquí per si de cas que considero sobrer afegir-hi "treballadora") i per primera vegada (i última, per motius evidents) els faré el meu propi homenatge tot repassant alguns dels personatges femenins més coneguts i/o importants de la història dels videojocs.



I si parlem de dones i videojocs hem de parlar necessàriament de la Lara Croft, una mena d'Indiana Jones femenina que protagonitza la franquícia Tomb Raider, que veurà aparèixer una nova entrega aquest 2012 en forma de rellançament i que, ja en vaig parlar a bastament, per desgràcia s'ha fet famosa per motius que no tenen a veure amb els seus jocs pròpiament dits.


De la Samus Aran en vaig parlar l'estiu passat, quan la saga que protagonitza, Metroid, va fer els 25 anys. Ja vaig dir llavors que és un dels primers personatges femenins de la història dels videojocs, s'entén que amb protagonisme propi i independent del seu sexe, ja que no és cap princeseta que calgui rescatar ni res de tot això.


La Chun-li és sense cap mena de dubte el personatge femení del gènere de la lluita més famós de tots els temps. Amb una primera aparició a l'Street Fighter II, de 1991, ha aparegut en gairebé tots els títols posteriors de la saga. I és un personatge que acostumo a triar quan jugo a qualsevol dels Street Fighter.



Una altra de Capcom, la Jill Valentine, present en uns quants Resident Evil i debutant al primer de tots, a més de ser un dels personatges lluitadors dels dos últims Marvel vs. Capcom.


També tenim la Bayonetta, la dona més recentment creada del repàs d'avui, protagonista del joc que duu el seu nom i que és una meravella de la que parlaré d'aquí a no gaire temps. És una bruixa amb una gran capacitat per a la lluita i una actitud altiva però que en el fons pot mostrar emocions humanes.


La senyora Pac-man (que també es podria haver anomenat Pacwoman) no és una dona, però sí un personatge femení, i és aquí perquè Ms. Pac-man era una seqüela no autoritzada del Pac-man original que va crear Midway i que després va adoptar Namco en veure l'enorme èxit sense precedents que havia tingut. I ara sí, passem a les "princesetes":


Aquesta és la Princesa Peach, la de l'Univers Mario, que es guanya un lloc en aquesta entrada per la seva popularitat però també per aquest joc, el Super Princess Peach de la Nintendo DS, en què la protagonista és ella i només ella, que ha de rescatar en Mario per una vegada. També la vam veure saltant al Super Mario Bros. 2 occidental. 


Acabem amb la Princesa Zelda, que dóna nom a la llegendària saga de RPG de Nintendo The Legend of Zelda, on ha tingut diverses encarnacions segons la línia temporal de cada entrega i que no és pas la protagonista (aquest seria en Link), però en canvi la podem controlar als jocs de lluita Super Smash Bros. Melee i Super Smash Bros. Brawl

Naturalment aquestes són les més destacades, però hi ha altres grans personatges femenins a la història dels videojocs, tant protagonistes com secundaris, i en gèneres que van des de les plataformes fins als RPG o l'acció, passant per la lluita, on en trobem més exemples. I si voleu veure com he tractat el dia d'avui a Cementiri de Pneumàtics esteu convidades i convidats a llegir-ho.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...